SLIKA BANKOMATA U SRBIJI NASMIJALA REGION: Oovaj građevinski promašaj je skroz neshvatljiv (FOTO)


Ova slika koja se pojavila na društvenim mrežama, nasmijala je sve u regionu.

A tvrdi se da je nastala u Srbiji.


Pogledajte ovaj građevinski promašaj.

a082799d-99e1-49ea-9f03-429ed35e8e0f

Ako razgovarate sa anksioznom osobom, izbjegnite ovakve savete – 8 stavri koje ne treba da kažete nekome ko je uznemiren ili zabrinut!

Svako od nas se u određenim životnim situacijama suočio sa anksioznošću, ali kada ovo stanje postane svakodnevno i počne da remeti kvalitet života, važno je da reagujete i obratite se za pomoć stručnoj osobi, dobijete određene savete, tehnike i alate za prevazilaženje napada panike ili samog osjećaja anksioznosti.

Ukoliko imate u svom okruženju osobu koja se bori sa anksioznošću, važno je da pokažete razumijevanje, pružite podršku i budete saosjećajni. Ipak, neke riječi, izgovorene čak i u dobroj namjeri, mogu donijeti više štete nego koriste:

Saznajte kojih 8 stvari ne treba da kažete anksioznoj osobi:

1. “Pokaži malo zahvalnosti” – Ne govorite osobi sa anksioznošću da bude zahvalna za stvari u svom životu. To što se suočava sa anksioznošću ne pokazuje da je nezahvalna, i kada joj ovo govorite, kao da je osuđujete. Sada su joj potrebni pomoć i podrška, a ne osuda.

2. “Trebalo bi da uradite stvari na ovaj način…” – Nikada ne možete znati kako neko drugi treba da živi, misli ili se osjeća – niste u cipelama te osobe. Neka sami donose odluke; samo ih pitajte šta možete da učinite da bi se osjećali bolje.

3. “Biće sve u redu, to je samo glupost” – Ovo je suvišan savjet koji ne pomaže. Umjesto toga, bolje je reći – “Razumijem da se loše osjećaš, šta mogu da učinim za tebe…”

4. “Zašto jednostavno ne možeš da budeš srećan” – Ako osobi sa anksioznošću kažete da sve što treba da uradi jeste da bude srećna, stvar je u tome da ona to već zna. Teško joj je da tako lako bude srećna. Ona se upravo sa tim izazovom i suočava.

5. “Ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da brineš” – Na ovaj način pokazujete da osobu ne razumijete. Iako možda ne postoji spoljašnji okidač zabrinutosti, ona oseća iracionalni strah sa kojim se iznova suočava.

6. “To nije stvarno; sve je u tvojoj glavi” – Anksioznost jeste psihološki problem, ali kada to kažete nekome ko je anksiozan, on će osetiti da ne može da pobedi ovaj problem. Ovo im nikako neće pomoći.

7. “Ljudi imaju mnogo veće probleme” – Na ovaj način osobu etiketirate kao razmaženu, pokazujete joj da joj en vjerujete, umanjujete njena osjećanja. Svi mi imamo svoj skup problema i moramo da se nosimo sa njima, pa tako i osoba sa kojom trenutno razgovarate.

8. “Uvijek sebe predstavljaš kao žrtvu” – Anksiozna osoba ne glumi žrtvu. već joj je potrebna vaša podrška i pažnja. Ovakvom izjavom ćete učiniti da se osjeća još lošije i da se povuče u sebe.


Pokušajte da pomognete osobi koja ima anksioznost tako što ćete razgovarati sa njom o tome i smiriti je. Budite tu za njih većinu vremena, to je jedino što želi od vas!

Izvor: Sensa