ŠEHERZADA I ONUR SU SE PREPOLOVILI – NJU SIGURNO NEĆETE PREPOZNATI:Postala je zanosna plavuša, ne liči na sebe

Sulejman i Šeherezada su uspjeli zadržati svoj gubitak težine bez promjene ishrane zahvaljujući ovom izuzetno jednostavnom jelovniku.

Turska invazija počela je sapunicom “Hiljadu i jedna noć”. Berguzar Korel, talentovana glumica, glumila je Šeherezadu, glavnog lika serije i zadivljujuće ljepotice. Halit Ergenc, koji je ubrzo potom igrao Sulejmana Veličanstvenog, priveo je kraju ljubavnu priču.

Halit je tada bio oženjen drugom turskom glumicom, ali je razumljivo da nije mogla odoljeti Šeherezadi. Na kraju je doneo odluku da se razvede od svoje supruge, koja je u to vreme bila trudna. Uprkos teškoći izbora, Halit je bio spreman da prati ljubavni put Berguzar Korel. Nasuprot tome, Berguzar je započela vezu sa Halitom nakon što je dala otkaz od svog dugogodišnjeg partnera, uprkos činjenici da je ova promena donela manje drame u njen život.

Popularnosti serije “Hiljadu i jedna noć” i turskih televizijskih drama općenito dodatno je doprinijela činjenica da je imala tako dirljivu stvarnu radnju i da je privukla veliku pažnju medija i publike. I na platnu i van njega, njihova strastvena veza izazvala je veliku pažnju, a njih dvoje su postali poznati širom svijeta kao simbol turskog glumačkog uspjeha.

Ne samo da je ovo bila prekretnica za njih dvoje, već je to bila i prekretnica za tursku televizijsku industriju, koja je brzo osvojila gledaoce širom svijeta. Njihova priča je još jedna ilustracija kako umjetnost i stvarni život mogu izazvati snažna osjećanja i ostaviti gledaocima živa sjećanja.

Zakleli su se na vječnu ljubav početkom avgusta 2009. godine, a njihovo vjenčanje nazvano je “veličanstvenim turskim vjenčanjem stoljeća”, što ga čini događajem o kojem se danima najviše pričalo u Istanbulu i šire. Berguzar Korel i Halit Ergenç, turski par koji zajedno nastupaju, ne samo da su impresionirali publiku svojim glumačkim umijećem, već i ljubavnom ljubavlju iz stvarnog života.

Berguzar i Halit ponovo su se okupili za sezonu “Ti si moja domovina” 2016, nakon impresivnog vjenčanja. Ipak, morali su se posvetiti fizičkoj pripremi prije snimanja. To je zahtijevalo ne samo čitanje teksta već i strogu dijetu.

Halit Ergenc je igrao vojnika koji je kidnapovan tokom Balkanskih ratova. Morao je da smrša kako bi što tačnije prikazao izmučenog zatvorenika. Njihovi životi su se morali promijeniti kao rezultat ove teške okolnosti, a Berguzar je odigrala ključnu ulogu u podršci svom suprugu.

Osim što je izbacila šećer, gluten i mliječne proizvode iz svoje prehrane, Berguzar je osmislila plan ishrane koji uključuje sirovo povrće i meso koje je djelimično kuhano.

Halit Ergenc je uporno slijedio ovaj plan i nakon mjesec i po dana izgubio 14 kilograma, dok je Berguzar izgubio 7 kilograma. Glumac je tokom užurbanih dana snimanja najčešće konzumirao đumbir, zelene jabuke, šargarepu, cveklu, spanać, celer, potaž od bundeve i salatu od kinoe. Njegovo piće po izboru bile su žitarice ili limunada.

Poznati turski par nije se u potpunosti odrekao slatkiša, ali su ih pažljivo birali uprkos strogim dijetama. Deserti od urme, nane, narandže i kakaa bili su uobičajeni favoriti. Prema Zaphedni, ovo pokazuje njihovu posvećenost svom poslu i spremnost da se prilagode svojim ulogama kako bi dali svoj najbolji učinak na ekranu.

Nakon što se Berguzar ofarbala u plavo, evo kako trenutno izgleda: