NE GRADI SE SREĆA NA TUĐOJ NESREĆI: Glumac OSTAVIO TRUDNU SUPRUGU, a onda se desila TUGA


Halit se nakon devet mjeseci razveo od svoje supruge koja je u tom trenutku bila u drugom stanju


Beguzar Korel i Halit Ergenč stali su na “ludi kamen” 2009. godine, odmah nakon završetka snimanja serije “Hiljadu i jedna noć” , na kojem su se i upoznali. Mlada Šeherezada, sa samo 23. godine, uplovila je u romansu sa 12 godina starijim, popularnim Sulejmanom, koji je povukao neočekivan potez kada je nju upoznao.

Naime, Halit je bio u braku sa glumicom Gizem Sojsaldi, koju je ostavio zbog Berguzar, dok je ona čekala njihovo dijete. Halit se nakon devet mjeseci razveo od svoje supruge koja je u tom trenutku bila u drugom stanju, a kako Gizem nije mogla da podnese to što je on zaljubljen u drugu, odlučila je da prekine trudnoću, te je ta vijest bila udarna u turskim medijima, prije nekoliko godina.

seherzada1

Takođe, nakon Šeherezadinog i Sulejmanovog puta u Pariz 2008. , sve se promijenilo, te je mlada glumica tada prekinula dugogodišnju vezu i ostavila partnera zbog kolege bez velike pompe.

Podsjetimo, Berguzar Korel i Halit Ergenč imaju troje djece- dva sina Alija i Hana, kao i kćerku Lejlu koju su dobili prošle godine. On je često govorio kako je njegova supruga ljubomorna, ali da na tome rade zajedničkim snagama, kod terapeuta