ĐURĐICU VOLJELA CIJELA JUGA, BLISTAVU KARIJERU PREKINULA SMRT: Umrla u 42.g., a u stanu njenog prijatelja tad se desila JEZIVA STVAR!


Prva pjevačica “Novih fosila”, Đurđica Barlović bila je jedna od harizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu perspektivnu karijeru prekinula prerana smrt.


Te 1992. u augustu estrada je u šoku primila vijest o njenoj smrti. Vođa Novih fosila, pokojni Rajko Dujmić, rekao je kako su u njegovom stanu u tom trenutku stali svi satovi. Tek kasnije je čuo vijest i protumačio je to kao Božji znak. Đuršica je preminula u 42. godini života.

– Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest – rekao je vođa “Novih fosila” Rajko Dujmić.

Album “Nerdovršena priča” sa hitovima koje je uradila sa grupom “Novi fosili” objavljen je posthumno.

Oduvijek ju je muzika privlačila

Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dječijem festivalu, a prvi njen zabilježeni nastup bio je u beogradskoj zabavnoj emisiji “Obraz uz obraz” 1974, kada je nastupila sa pjesmom “Kad bi bio samo moj”. Iako je upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica je znala da je muzika jedino čime je željela da se bavi.


Podsjetimo, ona je preminula 1992. u 42. godini života i to od posljedica akutnog infarkta u Internoj bolnici u Zadru.