Matoroj i Aniti tek stiže HAOS – nakon što je otkrivena preljuba, najteža stvar dolazi: Najavila sve

I suza i kajanja.
Takmičarka “Elite” Jovana Tomić Matora sinoć je, nakon što je saznala za izdaju svoje partnerke Anite Stanojlović, odlučila da se razvede od nje. Matora i Anita su stale na “ludi kamen” u Crnoj Gori ovog leta, gde su dozvoljene istopolne zajednice. Njih sada čeka nešto još teže jer moraju da prođu kroz čitav stres proces razvoda koji se smatra jednim od težih oblika stresa.

Zakonom o istopolnom partnerstvu u Crnoj Gori predviđeni su i razvodi. Partner može tražiti raskid partnerstva ako su partnerski odnosi ozbiljno i trajno poremećeni ili kad se iz drugih razloga ne može ostvariti svrha partnerstva.

Raskid partnerstva može tužbom sudu zahtjevati jedan partner, a oba partnera sporazumnim predlogom. Uz predlog za sporazumni raskid partnerstva, partneri su duži da sudu podnesu pisani sporazum o deobi zajedničke imovine.

Osim prava, u ovom zakonu se nalažu i obaveze međusobnog pomaganja i pružanja nege i pomoći u slučaju bolesti.

Matora je sinoć više puta Aniti zaprijetila razvodom. Kako je istakla, ako samo jedna stvar stvar koju je Matea Car iznela bude tačna, ona će tražiti razvod braka. Matea je djevojka koja je predstavljena kao Anitina ljuavnica, a sinoć je Tomićevoj otkrila sve o tajnim prepiskama koje je imala sa Stanojlovićevom.