Hrvatski ministar odbrane se ne sjeća nesreće: Ljekari otkrili u kakvom je stanju
Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje

Ljekari iz bolnice u kojoj je smješten Mario Banožić, ministar odbrane Republike Hrvatske, nakon teške nesreće u kojoj je u sudaru sa ministrovim terenecem poginuo vozač kombija, oglasili su se o njegovom trenutnom stanju. 

“On je na intenzivnoj i život mu u ovom trenutku nije ugrožen. On je pri svijesti ali ne potpuno. Ima povredu mozga, prsnog koša, trbuha, ekstremiteta. U ovom trenutku nema indicija da će ga se prevoziti u Zagreb. Nema znakova unutrašnjeg krvarenja. Biće potreban zahvat mobilizacije ekstremiteta”, kazao je doktor, prenosi Index.hr. 

Ipak, iz bolnice kažu da ministar trenutno ne seća nesreće. 

“On se trenutno ne seća događaja. Njegovo stanje svesti nije potpuno stanje svesti. On se ne seća nesreće, ali to je uobičajeno u ovakvom stanju. Ako stanje ostane ovako kako jeste, ne bi trebalo biti trajnih posledica”, rekli su iz bolnice.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Iz Opšte županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je da je ministar teže povređen, a portparol vlade kaže da nije životno ugrožen. Biće prevezen iz vinkovačke bolnice u KBC Osijek. U Vinkovačku bolnicu primljen je u 8.30 sati.

Banožić je, kako se saznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece. Nezvanično se saznaje da je Banožić po gustoj magli preticao kamion i sudario se sa kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

(Telegraf.rs)