Četiri najopakija horoskopska znaka:AKO IH UVRIJEDITE, UPOZNAT ĆETE NJIHOV GNJEV
Znamo da opakih ima u svim znakovima, ali četvorka se ističe u toj osobini. Ne samo što će se okomiti na vas iz osvete, nego i iz zavisti ili jednostavno zato što im niste simpatični. Tri od tih znakova imaju naglašen ratoborni Mars, dok je četvrti pod okriljem oholog Sunca

Škorpija

Najopakiji likovi rođeni su u Škorpiji ili u tom znaku imaju ascendent ili puno planeta. Slove kao vrlo osvetoljubivi, ali je osveta samo jedan od motiva za iskazivanje opakosti. Dovoljno je da ste im antipatični. Makar im niste učinili ni rekli ništa ružno, mogu vas povremeno gađati ciničnim primjedbama i podsjećati vas na vaše greške i slabosti.

Ako ste im konkurent, smisliće složenu spletku da vas uklone s puta, a omiljena im je taktika lažno optuživanje i podmetanje dokaza. “Idealno” je, dakako, da im se zamjerite.

Nemoguće je procijeniti kako će reagovati – vulkanskim gnjevom, ledenom hladnoćom ili pretvaranjem da se ne ljuti. Kako god, možete biti sigurni da cijelo vrijeme proračunava kako će vas natjerati da “platite”, a na to je voljan čekati neodređeno dugo.

Jarac

Uz Škorpiju i Bika, najveće zlopamtilo. Ako ste se im se zamjerili u djetinjstvu, Jarci mogu do starosti čekati priliku da vam vrate milo za drago. Najgori su prema onima koje smatraju prijetnjom, ali loše podnose i uvrede, podsmijeh i poniženja. Posumnjaju li da ste im konkurent, naročito u poslu, postaviće vam zamke iz predostrožnosti.

Ovan

Borbeni i izravni, sasuće vam u lice sve što im je na umu, ne vodeći računa o vašim osjećajima. Mogu postati prilično agresivni ako se osjete povrijeđenima, ako otkriju suparnika za isti cilj ili ako uoče da je neko uspješniji ili bogatiji od njih. Mogu uzeti nekog na pik već i samo zato što im ide na živce.

Lav

Upoznaćete njihov gnjev ako ih uvrijedite, uskratite im poštovanje ili se pravite važni u njihovom društvu. U njihovom su repertoaru i plameni gnjev na licu mjesta i dugoročno spletkarenje i ogovaranje. Za razliku od Ovnova, sposobni su glumiti pred žrtvom da je sve u redu, a iza kulisa pripremati ofanzivu.