KAKO JE LEPOJ BRENI OTKRIVENA BOLEST: OVO je ugledala prvi put u životu


ako je Lepoj Breni otkrivena trombofilija i koji su načini da se ova bolest drži pod kontrolom – pročitajte.

Za Lepu Brenu kažu da izgleda “nikad bolje”, a i ona sama kaže da se tako osjeća u posljednje vrijeme. Redovno nastupa, ali ne pretjeruje s koncertima i tvrdi da ima sasvim dovoljno vremena za sebe.

Utoliko su se više obožavaoci zabrinuli kad se u medijima pojavila njena fotografija pred jednom bolnicom.


Pjevačica se ipak potrudila da umiri sve, izjavom da odlazi samo na rutinske kontrole. Ona je veoma revnosna u tom pogledu, jer je imala različite zdravstvene tegobe, a trombofilija je jedna od najopasnijih.


Nju je otkrila na neobičan način tako što je, na jednom koncertu, primijetila da joj joj je desna ruka iznenada postala ljubičastoplava. Pjevačicu nije napustila prisebnost, već je samo prebacila mikrofon u drugu ruku, a ugroženu podigla u vis. Po povratku u Beograd, odmah je otišla na VMA.

tromb-krvni-ugrusak

“Tu su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene”, ispričala je pjevačica svojevremeno za Story.

Bio je to prvi susret Brene sa trombofilijom. Kaže da je bila u šoku, mada je već imala najrazličitija iskustva sa zdravstvenim tegobama – lomila je obe ruke, imala frakturu koljena. “Trombofilija mora da se drži pod kontrolom i ja sam u potpunosti prilagodila svoj život tome”, objašnjava Brena.

Izmijenila je ishranu, vodi računa o kilaži i redovno vježba. Upravo padovi mogu biti veoma riskantni za pacijente koji boluju od trombofilije. 

Tekst: Lepa&Srećna