Evo šta bi se dogodilo vašem tijelu kada biste se svaki dan tuširali hladnom vodom

Hladan tuš, iako se ne čini kao najprivlačnija opcija, može imati brojne prednosti za vaše zdravlje i ljepotu. Od poboljšanja funkcije bubrega i kose, do smanjenja stresa i poticanja sagorijevanja kalorija, postoji mnogo razloga zašto biste mogli razmisliti o tuširanju hladnom vodom. Pročitajte dalje kako biste saznali više o tome kako hladna voda koristi vašem tijelu.

1.Hladan tuš može imati pozitivan učinak na vaše zdravlje i ljepotu.

woman, fashion, beauty-1274056.jpg

Tuširanje hladnom vodom može imati širok spektar blagodati za vaše tijelo. Na primjer, osim što vam može pomoći da se osjećate osvježeno i budno, hladna voda može koristiti raznim dijelovima vašeg tijela, poput crijeva, srca, bubrega i organa za plodnost. Također, hladna voda može smanjiti razinu mokraćne kiseline u vašem tijelu, što olakšava rad vaših bubrega.

Možda će vas zanimati:
8 svakodnevnih stvari koje SVI radimo, a za koje nismo ni znali da su JAKO štetne za nas
2.Hladan tuš može poboljšati vaš san.

Image by Claudio_Scott from Pixabay

Iako je većina ljudi sklonija tuširanju toplom vodom prije spavanja, tuširanje hladnom vodom također može imati pozitivan učinak na vaš san. Hladna voda može smanjiti razinu hormona stresa u vašem tijelu, pomažući vam da se opustite i brže zaspite. Također, hladna voda može povećati hormone zadovoljstva, što može pomoći u sprječavanju nesanice.

3.Hladan tuš može učiniti vašu kosu sjajnom.

Foto: Pixbay

Ako želite imati sjajnu i zdravu kosu, ne morate nužno trošiti puno novca na skupe proizvode. Hladna voda može pomoći vašoj kosi da izgleda sjajno i zdravo na prirodan način. Na primjer, hladna voda ne isušuje kosu i može pomoći u jačanju njezinih kutikula. Hladna voda također pomaže u održavanju prirodnog sloja sebuma na kosi, što može pomoći u održavanju njezine hidratacije.

4.Hladan tuš može pomoći u gubitku kilograma.

Hladan tuš
Foto: Pixbay

Ako želite smršaviti, tuširanje hladnom vodom može biti jednostavan i učinkovit način da ubrzate proces mršavljenja. Hladna voda može aktivirati smeđe masne stanice u tijelu, što može pomoći u bržem sagorijevanju kalorija i gubitku viška kilograma.

Koji tip tuširanja preferirate – hladan ili topao?