DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ POKAZALA MAJKU – SVI GLEDAJU OVAJ DETALJ, EVO ČIME SE ONA BAVI


A uz nju je napisala sledeće: “Mama, moja mama!”

Prema oskudnim informacijama, majka ministarke je lekar pedijatar, a zajedno su se ovog puta zatekle na panelu povodom Svetskog dana deteta.


Mnogi su komentarisali da više izgleda da joj je drugarica ili sestra, pa se pitali i koliko ima godina kad se zna da je ministarka Darija rođena 1975. godine.

Podsetimo, ćerka Darije Kisić Tepavčević, Tina, napunila je 18. godina. Tim povodom se ministarka takođe oglasila na mrežama i otkrila kako ona izgleda.

Domaća, turska kafa, kako se sve naziva napitak koji se tradicionalno priprema u svakom domaćinstvu, obično pije ujutru i često se smatra mjerilom veštine kuharice. Ako je dobra, u šali se kaže da domaćica može “da se uda”, što bi trebalo da znači da je pogodila pravu razmjeru kafe, vode i, ako je potrebno, šećera. 

Kako se priprema domaća kafa? Uobičajen postupak jeste da se voda sipa u džezvu, po potrebi doda šećer,  i zagrijava se dok ne proključa.


Zatim se skloni sa vatre, odlije se manja kolilina vode (kako bi se napravio prostor u posudi i da ne bi iskipila), doda mljevena kafa – na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezva se vrati na ringlu da mješavina proključa, pa se ulije ostatak vode.

kafa

Druga varijanta jeste da se voda ne oduzima – ako je džezva veća, pa ne postoji bojazan da će se tečnost izliti kad proključa, već se kafa odmah sipa i pusti se da “baci ključ”. 

Ako je vjerovati stručnjacima, ovaj način je pogrešan. Kako kažu, jedan sitan detalj u pripremi, jedna “greška” joj mijenja ukus. 

“Kada sipate kafu u vodu, ne smijete dozvoliti da prokuha na vatri. Ako proključa, napitak će imati gorak ukus”, objasnio je osnivač kompanije “Roaster Coffee”.