Čim stignemo, posvađamo se i ne govorimo 15 dana: Duhoviti opis ljetovanja sa suprugom pokrenuo lavinu komentara

Koliko je tanka linija od ideje pustog ostrva s voljenom osobom do stvarnog planiranja i odlaska na ljetovanja dvoje ljudi u braku, možda najbolje objašnjava Bojan iz Srbije, koji je svojom objavom nasmijao ljude na internetu.

Poučen iskustvom, Bojan je unutar Facebook grupe “Live from Gris ” opisao kako zapravo izgleda njegovo planiranje ljetovanja sa suprugom, objašnjavajući da jednostavnost nije nešto što praktikuju u dogovaranju svojih putovanja sve zbog njenih zahtjeva.

“Priča je u većini slučaja kretala ovako:

Koje je to idealno mjesto po tebi za ljetovanje?

U mnogim slučajevima je bilo “na pustom ostrvu, s voljenom osobom”, a onda poslije par godina braka kreće…

Kakav je smještaj tamo, šta ima u blizini da se vidi, je l’ uređeno šetalište, ima li parking, koliko daleko je market, na koliko dana se mijenja posteljina, kakve su zavjese u sobi i koliki je tv, kolika je putarina, pošto je giros, pošto su ležaljke, ima li dovoljno lokala za šoping itd, itd.

Ej, šta bi s pustim ostrvom i voljenom osobom?” pita se Bojan u svojoj objavi.

Mnoge žene našle su se prozvane, pa su u komentarima na šaljiv način i opisali “šta bi sa pustim ostrvom.”

“Pa bi to da smo dobili djecu”, stoji u jednom komentaru.

“Naselili ga, nije više pusto”.

“Naselili su ga nije više pusto”, “Jes’, pa da umremo od gladi”, “Pa postavili ležaljke na pustom ostrvu”, pisale su neke.

Jedna žena ipak, napisala je da ona ne spada u zahtjevne osobe, te da dijelom uvijek ide na “pusta ostrva”.

Ne znam vala, i bez braka i sad u braku i sa djecom, ja i dalje idem na minimalizam, samo da se ide, sve ostalo ćemo lako, minimalno potrošimo novca a provedemo se bogovski – napisala je ona.

A kako izgleda ljetovanje poslije 30 godina braka, najbolje govori sljedeći šaljiv komentar.

Meni je poslije 30 godina sa voljenom osobom i dalje svuda kao na pustom ostrvu, čim stignemo, posvađamo se i ne govorimo 15 dana – piše u još jednom komentaru koji je dobio najviše simpatija, piše Blic.

izvor hayat.ba