PRIJE 2 GODINE ODUZEO SEBI ŽIVOT ZBOG DUGOVA: Stravična sudbina pjevača Granda “Dugovao je zelenašima, kamata je rasla…”

Pjevač Dragiša Mitić Gile, koji se proslavio u produkcijskoj kući “Grand”, izvršio je samoubistvo 2020. godine, u rodnom mestu Knićanin, kod Titela, a njegova smrt potresla je brojne kolege, ali i mještani.

Gile je iza sebe ostavio suprugu i dva sina, a kako su tada mediji navodili, on je prije više od dve godine digao ruku na sebe zbog dugova.

Pevač se obesio u napuštenom domu njegovih roditelja, a telo je pronašao njegov rođeni brat.

– Niko ne može da vjeruje da Gileta više nema. Cijelo selo plače za njim. I ne samo ovo naše, već i sva susedna. Da krenete redom od kuće do kuće, nećete naići ni na jednog domaćina koji ga nije poznavao i volio. Čuli smo da ga je brat pronašao obješenog u kući njihovih roditelja koji više nisu živi – rekao je tada za “Alo!” jedan od mještana sela u kojem je Gile živio i dodao:

– Bio je omiljeni pjevač na svim seoskim veseljima. Bukvalno, nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez njegove pesme. Pevao je na gotovo svim svadbama koje su se odvijale u ovim krajevima – rekao je on.

Mitića će, kako kaže, svi pamtiti kao veselog i poštenog čovjeka. Sebi je riješio da presudi zbog velikih dugova i kamata.

– Gile se ubio zbog dugova. Dugovao je zelenašima. Kamata je rasla iz dana u dan, a on prihoda nije imao. Zbog korona virusa nigdje nije nastupao, a i žena mu je ostala bez posla iz istih razloga – ispričao je tada naš izvor.

Gile se navodno kod zelenaša zadušio jer u banci, kao nezaposlen, nije mogao da digne kredit.

Kurir.rs/Blic