Znate li da ne morate pri svakom pranju da u mašinu

Znate li da ne morate pri svakom pranju da u mašinu dodajte omekšivač za veš?

Možete da izbjegnete hemikalije i na ekološki način operete veš da dugo miriše svježe i bude mekši nego ikad, a ova dva sastojka predstavljaju odličnu zamjenu.

Sirće Sirćetom možete očistiti kupatilo, ukloniti mrlje sa pegle, mikrotalasnu, frižider, ali sada ga upotrijebite i kao omekšivač.

Preporučuje se da koristite jabukovo i destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osjećati na sirće, a biće nevjerovatno mekan i baršunast.

Eterična ulja Ako omekšivač koristite isključivo zbog mirisa, također postoji prirodna varijanta. Mirisna, nježna i opojna, eterična ulja se koriste u kozmetici, masaži, osvježavanju prostora, a njihove divne mirisne note može primiti i veš.

Pomiješajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji sa 2 šolje sirćeta. Dobro izmiješajte, pa je možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

Za miris svježine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nježno