Vođa Hezbolaha: Izrael je taj koji treba da očajava




– Operacija 7. oktobra je najznačajnija, najveća i najslavnija u historiji Otpora i borbe ove nacije protiv cionističkog neprijatelja – rekao je Nasralah u uvodnoj reči svog govora.

On je ponovo istakao da su porodice palestinskih mučenika su vjernici, odgovorni, strpljivi i oslanjaju se na Boga, prihvatajući da Bog bira jednog od njihovih najmilijih da postane “mučenik”, znajući šta njihova žrtva znači palestinskom narodu.

Dva značajna aspekta

– Događaji koji se danas dešavaju u Gazi imaju dva značajna aspekta. Izraelska ofanziva protiv stanovništva Gaze, uključujući njegovu decu, žene i starce, je prva,” napomenuo je on i dodao:

“Drugi je palestinski otpor protiv neprijatelja. Prvi događaj je značajan i opasan. Ovi ratni zločini i žestina protiv Gaze, opkoljene enklave, dan i noć, gde više nema zabrana.”

Nasralah tvrdi: “Oni (izraelski zvaničnici) kažu da sva ova ubistva, sav ovaj terorizam, ima svrhu. Nije samo pitanje osvete. Jedan od glavnih ciljeva neprijatelja je pokoravanje. Pokoravanje Palestinaca, Libanaca i regiona naroda”.

On je dodao da ovaj bolan događaj i ovi značajni zločini dokazuju da izraelski neprijatelj traži osvetu bez moralnih, pravnih ili humanitarnih ograničenja. Ovo pokazuje prirodu izraelskog entiteta.

Nade Palestine

Lider Hezbolaha je takođe saopštio da nade Palestine leže u frontovima podrške, posebno na okupiranoj Zapadnoj obali.

– Čak i ako Gaza nastavi da se bori, zar 57 država ne bi moglo da otvori prolaz za isporuku pomoći i liječenje ranjenih? Svijet čeka da preduzme neophodne mjere – napomenuo je on, osvrćući se na Arapski samit koji se danas hitno održao.

– Oni ne žele da ovaj samit pošalje vojnike da razbiju blokadu Gaze. Ali traže od ovog samita minimum. Da islamski i arapski svet zauzmu jedinstven stav da zahtevaju od Amerikanaca da stave tačku na ovu ofanzivu i ove zločina i da preduzme mjere – rekao je on.

CIljati na američku administraciju

Nasralah tvrdi da svi elementi pritiska moraju prije svega ciljati na američku administraciju jer je ona ta koja donosi odluku na prvom mjestu.

– Danas su se zapadni lideri pridružili pozivima na prekid vatre. Danas, zbog agresije i masakra, i bombardovanja bolnica, svijet više ne može da toleriše. Ovo će vršiti pritisak na Amerikance i Izraelce, što će vrijeme učiniti hitnim. Oni koji mogu da zaustave ovu agresiju su ti koji vode to su Amerikanci – istakao je.

On je takođe napomenuo da je najvažnija stvar u ovom trenutku je promena svjetskog mišljenja o Izraelu, koji ubija hiljade djece i žena.

– Ova promjena je u interesu Otpora, njegovog projekta i stanovništva Gaze, posebno kroz demonstracije u Vašington, London, Njujork… Vrijeme vrši pritisak na neprijatelja”.

– Onaj koji treba da očajava je Izraelac. Od starih i iscijepanih stvari dece Gaze i njenih staraca pokrenut će se Otpor. Nije naš narod taj koji treba da očajava – zaključio je Nasralah.