TUŽNA SUDBINA PREMINULOG FUDBALERA: Doktori mu branili da igra, imao ugrađen defibrilator




Dvadesetosmogodišnji Rafael Dvamena preminuo je tokom meča Egnatije i Partizanija u Albaniji.

Dvamena se samo srušio na terenu u 24. minutu, brzo su ga okružili i saigrači i protivnici, sudija je pritrčao, isto su učinili i ljekari i nije mu bilo spasa.

Ljekari su probali sa reanimacijom, ali je Dvamena umro na putu do bolnice. Odmah nakon što se tragedija desila, pojavila se i informacija da je igrao na sopstvenu odgovornost.

Momak, koji je tokom karijere igrao za Salzburg od 2014. do 2016, pa za Lifering, Austriju Lustenau, Cirih, Levante i Saragosu, Vejle, Linc i Egnatiju.

Zbog njegove smrti na terenu otkazane su utakmice albanskog prvenstva, gdje je Dvamena bio najbolji strijelac sa devet golova.

Od njega su se oprostili neki od bivših klubova, poput Ciriha, Levantea i Saragose. Dvamena je i prije dvije godine imao situaciju kada je kolabirao na terenu.

Igrao je tada meč Linca i Hartberga u Kupu Austrije. Utakmica je tada otkazana, a Dvamena se oporavio u bolnici.

Sada je nastavio da igra fudbal poslije više od godinu dana pauze i to se ispostavilo kobnim, jer mu ljekari nisu dozvoljavali da igra.

Tek je ove godine ponovo obuo kopačke u ekipi Engatije za koju je dao 20 golova na 28 utakmica, javlja Nova rs.

Svoje iskustvo je sticao i u reprezentaciji Gane, za koju je debitovao na kvalifikacionom meču protiv Etiopije 2017. za Afrički kup nacija i tada je dao dva gola.

Iste godine mu je otkriveno da ima problema sa srcem, a 2020. godine mu je, dok je bio u Levanteu, ugrađen kardioverter-defibrilator.

Oktobra te 2020. uređaj je pokazao vrijednosti koje su bile previsoke i tadašnji klub Vejle je uskratio sve timske obaveze igraču iz Gane.