"VI BAŠ ŽELITE DA ME …" Sergej Trifunović iznio svoju stranu priče u hrvatskom DNEVNIKU: "Nisam nazvao sve Hrvate ustašama!"




Glumac Sergej Trifunović (50) gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon što je prije nekoliko dana priveden u Splitu. U program se uključio iz Beograda i ispričao svoju stranu priče.

Sergeja su građani prijavili jer je šetao psa bez povoca po plaži, a zbog vrijeđanja policajaca koji su došli da ga prijave, završio je na Opštinskom prekršajnom sudu.

Sada je glumac ispričao svoju stranu priče i objasnio kako je sve počelo kada je sa psom došao na plažu Obojena.

– Otišao sam da se okupam sa psom. Ta plaža je zabranjena za pse, ja to naravno ne znam. Tabla na plaži je zaljepljena sa 28 nalepnica i na njoj se ništa ne vidi – počeo je Trifunović, a potom ispričao kako je izgledao sukob sa policijom.

– Idemo na sud i u jednom trenutku sam pitao: ‘Stvarno hoćeš da me pojedeš?’. To je opisano kao uvreda – rekao je on.

Ukupno je platio 1.600 eura kazne, ali je potom uslijedila još jedna. Iza ponoći je otišao da prošeta psa, a zaradio je kaznu jer ga je šetao bez povodca. Kako glumac kaže, to nije istina.

– Pas je na povocu. Policajac me zove u stranu i kaže: ‘Daj ličnu kartu’. Pitao sam ga u čemu je sada problem, a on je rekao sljedeću rečenicu: ‘Čuo sam šta ti se danas dogodilo, a sad ću i tebi’. Pitao sam ga šta, rekao je: ‘Optužnica’ – kaže glumac. On je dodao da je pitao policajca da li će ga ponovo privesti, a policajac mu je rekao da će biti kažnjen zbog psa. Sergej je tada rekao policajcu da je pas na povocu, na šta je policajac rekao: ‘Nije.’

Nakon dramatične situacije, Sergeju je zabranjen ulazak u Hrvatsku i ostatak Evropske unije, kao i u još tri zemlje.

– Ja nisam Majka Tereza, u jednom trenutku sam otišla predaleko. Svašta sam rekao. Ali, je*iga, kratak mi je fitilj – dodao je glumac.

Sergej se na svom Instagramu obrušio na policiju i progovorio o objavi koja je izazvala lavinu negativnih komentara.

– Nisam ja sve Hrvate nazvao ustašama, zamislite da je neko sve Srbe nazvao četnicima. Tako sam nazvao ljude koji vole da se tako ponašaju bez razloga i misle da zato što nose uniformu mogu nekoga maltretirati bez razloga. Nema potrebe da se izvinjavam nekome koga nisam uvrijedio. Nisam vrijeđao hrvatske građane niti bilo koga, pa ni Splićane. Maltretirali su me splitski plavi – rekao je.

Na kraju je rekao da se planira vratiti na more, kada mu istekne zabrana ulaska.

– Nikada neću doći u Split, a što se mora tiče, imam zabranu godinu dana, a valjda ćete imati more za godinu dana, nadam se – rekao je on i dodao da će svoju pravdu tražiti do kraja .

(Kurir.rs/24sata.hr)