UŽIVO! ĐOKOVIĆ – HURKAČ: Ovo nije smjelo nikako da se desi Novaku – Poljak osvojio drugi set, Srbinu prolaz itekako 'visi'
Najboljio teniser svijeta Novak Đoković danas igra protiv Huberta Hurkača meč posljednje runde “zelene grupe” na Završnom mastersu u Torinu, a njihov duel je počeo od 14 sati i 30 minuta.

Trenutno je 1:1 u setovima, počinje treći – set odluke. 

3701932-profimedia0822438162-ls

Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Đoković je porazom u drugom kolu A grupe Završnog mastersa u Torinu od Janika Sinera zakomplikovao svoj prolaz u polufinale posljednjeg turnira u godini, šanse i dalje postoje, ali ne pita se srpski as baš za sve.

Naime, postoje dva scenarija kako srpski teniser može da ispadne sa turnira u italijanskom gradu. Osim što igra svoj meč, Novak će morati da osluškuje i rezultat susreta između Sinera i Runea.

Ako Rune u trećem kolu slavi protiv Italijana sa 2:0 ili 2:1, Novak ispada ako pobijedi sa 2:1 ili izgubi od Hurkača. Dakle, situacija je poprilično jasna, a ona kaže da Novak je morao ići na maksimalnu pobedu protiv visokog Poljaka (što se neće desiti jer je Hurkač uzeo drugi set) i tada se uzdati da Rune neće slaviti sa 2:1 protiv Sinera jer bi se u tom slučaju gledao gem količnik i on bi odlučivao o prolasku u narednu rundu.

Srpskom teniseru bi nesumnjivo odgovaralo da Siner odradi posao za njega i pobijedi Runea, na taj način bi učinio uslugu Noletu koji bi se tada našao u polufinalu čak i da izgubi od Hurkača. Vidjećemo šta će se događati do kraja dana…