UDARNA VIJEST – MAJKA DJEČAKA UBICE S NJIM NA SASLUŠANJU!Ispitivanje trajalo 4 sata, davanje izjave pratili i roditelji ubijene djece: Oglasilo se tužilaštvo o ispitivanju Koste Kecmanovića, evo za šta se TAČNO sumnjiči njegov otac

Trinaestogodišnji dečak koji je 3. maja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro dece i čuvara škole danas je saslušan putem video linka u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u vezi sa oružje iz kog je pucao a koje je bilo u vlasništvu njegovog oca.

Kako Kurir saznaje on je ispričao da je njegov otac vatreno oružje čuvao i skladištio na bezbedan način, a da je čak imao i dodatnu zaštitu na obaraču pištolja.

  • Dečak je ispričao da je oružje bilo uredno skladišteno u sanduku sa katancem koji je bio zaštićen šifrom i rekao da su pištolji bili dodatno obezbeđeni šifrom na obaraču pištolja – rekla je za Kurir advokatica koja zastupa oca dečaka ubice, Irina Borović.

Prema njenim rečima, dečak je odgovorio na brojna pitanja koja su mu postavili zastupnici porodica žrtava i on je na sve odgovorio.

  • Postavljeno mu je mnogo pitanja, on je odgovarao na sva. Izjavio je i da nije njegov otac taj koji mu je omogućio prvi kontakt sa vatrenim oružjem i da je pucao samo u streljani i da nikada nije pucao ranije na otvorenom – rekla je Borović.

Takođe, dečak je više puta tokom saslušanja rekao da se kaje zbog toga što je uradio.

On je, da podestimo, kobnog dana, 3. maja, ubio devetoro dece iz škole i čuvara koji je pokušao da mu pomogne i koga je voleo, Dragana V. i ranio petoro dece među kojima je bio i njegov najbolji drug. Dečak je prvo ubio Dragana, pa dežurne učenice i devojčicu koja je u trenutku izlazila iz toaleta, a onda ušao u učionicu svog odeljenja gde je ubio još petoro dece.

Podsetimo, dečak je saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je otac vodio maloletnog sina u streljanu da puca i omogućio mu kontakt sa vatrenim oružjem.

Masakr koji je učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru počinio, on je počinio očevim pištoljem. Sa sobom je kobnog dana poneo dva pištolja, a pucao je iz jednog.

Kurir.rs – D.A.