KAKO JE DEČAK OTVORIO OČEV SEF? DVA BROJA JE ODMAH “PROVALIO”! Na saslušanju je otkrio sve – MUČIO se samo oko jednog!

Saslušanje dečaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” trajalo je četiri sata, a maloletnik je saslušan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Dečak je rekao kako je “provalio” u očev sef sa oružjem – Sef ima tri broja. Dečak je razmišljao o brojevima koje ga “vezuju” za oca i prve dve cifre je odmah “provalio”, dok je poslednju “ubo” iz drugog puta. Prema izjavi našeg sagovornika iz istrage, on je veoma lako otvorio sef i veruje se da je otac odgovoran, odnosno, kriv jer nije dovoljno dobro obezbedio mesto na kojem čuva oružje”, rečeno je za Telegraf.

U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, danas je 4 sata ispitivan njegov sin, koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

Sva pitanja prisutnih upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.

Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv oca zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno zakonu o oružnju i municiji i suprotno pravilniku o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni otac dečaka poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbedjenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Delak je oružje i municiju poneo sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

IZVOR: KURIR TELEVIZIJA