Trivić: Neka Dodik naredi potrčku Nešiću da uhapsi Šmita




Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić oglasila se na Facebooku gdje je poručila kako je “lažni predsjednik Milorad Dodik potpuno nestabilan”.

 – U dugačkom naklapanju u vezi svog sudskog procesa, koji je sam sebi režirao i za njega napisao i scenario, pa se, potom, veoma uplašio, pokušava sada da nametne mene kao glavni problem svog sudskog problema, što je nonsens očekivan od Dodika – napisala je Trivić.

Dodik prvo prihvatio Šmitovu odluku

Podsjetila je Dodika da je prvo prihvatio nametnutu Šmitovu (Christian Schmidt) odluku o finansiranju opštih izbora, koje je, potom, pokrao.

– Zatim je, bez riječi, jer mu je to odgovaralo, prihvatio Šmitovu izjavu o “manjim nepravilnostima” na izborima, iako je riječ o najgrubljim falsifikatima i gaženju volje naroda koju je Dodika porazio.

Potom je naredio da Šmit ne smije da uđe u RS, a kada je Šmit, i pored Dodikove zabrane, nastavio sa dolascima u RS, Dodik je “zaboravio” da, tokom Šmitovog boravaka u RS, naredi Šmitovo hapšenje, kao što je obećao – dodala je Trivić.

Trivić kaže da “sada Dodik Šmita preko svog potrčka Nenada Nešića naziva ilegalnim migrantom, zaboravljajući da naredi tom istom Nešiću da se ilegalni migranti, ako to jesu, moraju tretirati po zakonima i pravilima o ilegalnim migrantima.

– Dodik treba da se odluči da li je Šmit tu ili nije tu i da prestane sa manipulacijama da je Šmit tu kada Dodiku odgovara, a da nije tu kada mu ne odgovara. Očitio mu sada ne odgovara zbog njegovog ličnog problema sa Sudom i Tužilaštvom BiH.

Dodik bi trebalo sam da se nosi sa svojim ličnim problemom, a ne da u njega uvlači cijelu RS, navaljujući na narod svu pogubnost vlastitih politika. Svojim retrogradnim politikama i politikama izolacije nanio je nemjerljivu štetu RS i njenom narodu, a ono što je paradoksalno, upravo on, Dodik, nema nikakav legitimitet da to radi – iako kao papagaj ponavlja da je predsjednik, on to nije, jer mu narod nije dao mandat – kazala je Trivić.

“Ovako se sveti narodu”

Ona kaže “da se tako Dodik i sveti narodu i pokušava da ga gurne zauvijek u ponor, te ističe da je Dodik pored toga što je lažni predsjednik, on je isto tako i lažni patriota i lažni zaštitnik Srba”.

– I na kraju da podsjetim zaboravnog Dodika: Njegov SNSD je izglasao i Zakon o Sudu BiH i Zakon o Tužilaštvu BiH u parlamentu BiH.

Nije musmetalo da taj isti Sud 20 godina presuđuje brojne Srbe, problem je samo kada treba da sude njemu, a u tu situaciju sam se doveo, te poziva Dodika da „bude muško i prihvati posljedice vlastitih poteza“, i neka ne uvlači narod u svoje sulude političke igre.

Što se mene tiče, odlično znam gdje je i ko je Dodik, kao što odlično znam i gdje su svi ostali akteri na političkoj sceni BiH i RS, Dodikove naricaljke nad sopstvenom političkom sudbinom neće me ni u čemu pokolebati – zaključila je Jelena Trivić.