ŠTA ČEKA ŽENU KOJA ŠTEDI NA SEBI:

Ericha Maria Remarquea tjeraju nas da dobro razmislimo šta se dešava ženama koje štede na sebi?

Prvo štedimo na sebi, a onda život štedi na nama

Skromnost, dobro ponašanje i dobra priroda – to su osobine koje smo naučili od roditelja, ali nisu baš primjenjive u životu. U životu je sve malo drugačije: za svaku beskrupuloznu osobu, skromna i dobra osoba smatra se dobrom prilikom za eksploataciju.

Kada dobru i pristojnu osobu prati zla osoba koja ih koristi, dobre osobine tada služe zlu . Svaka ljubazna, dobro vaspitana i skromna osoba treba da se bavi osnaživanjem kako ne bi stekla osećaj da je drugi guraju. Ali da biste razumjeli druge, prvo morate razumjeti sebe i postaviti sebi pitanje: Zašto žena tako često štedi na sebi i šta dobija za to?

Niko ti neće zahvaliti ako uštediš na sebi . Naravno, ne govorimo o materijalnim stvarima: žene štede na svom odmoru, na svojim željama…

Žena, djevojka, uživanje, ljeto, odmor, par, ljubav, jutro
foto: Shutterstock

Ljudi se brzo naviknu na to da ti treba malo, pa ti daju malo. Prvo štediš na sebi, pa onda svi štede na tebi . Žena se umori i razočara od takvog života. Tada počinje da se pita zašto ima takav život, zašto je svi iskorištavaju?

Loše navike dovode do lošeg života. Navika štednje na sebi javlja se kada upoznate svoju srodnu dušu i kada rađate djecu. Vaša vlastita slika u vašoj glavi se mijenja. Ranije ste bili samo vi na toj slici, a sada su tu i muž i deca.

Majka toliko voli svoje dete da je spremna da se žrtvuje . Zaljubljena žena je spremna da žrtvuje svoje prijatelje, svoje hobije, svoje vreme samo za njega. Muž se brzo navikao da se njegova žena žrtvuje, dok djeca nikada nisu ni upoznala drugu majku od ove mučenice .

Molitva, vjera, žena, crkva
foto: Shutterstock

I šta se onda dešava ako žena odluči da prestane da se žrtvuje? Tako da niko neće reći ” Hvala vam puno, sada je vaš red!” Ne, svi će se naljutiti na nju!

Ako se žena boji ići protiv ovog besa, njene godine, decenije i na kraju njen život će proletjeti.

Zato ne štedite na vremenu posvećenom sebi, na divnim mirnim večerima, na knjigama, na svojim snovima – jer život neće trajati vječno.