TEST ČUVENOG PSIHOLOGA IZ 1948. KOJI PROVJERENO RADI: Izaberite 1 boju sa slike i saznajte u kakvom ste PSIHIČKOM STANJU
Podsvjesno izaberite samo jednu boju i saznajte u kakvom stanju vam je psiha!

Test koji je otkriva u kakvom stanju je vaše psihičko stanje osmislio je čuveni psiholog Mak Lišer još 1948. godine. Njegovo djelo je napravilo revoluciju u svijetu psihijatrije, a vrlo jednostavno se radi.

Naime, potrebno je samo da izaberete jednu boju sa slike. Važno je da vas prilikom izbora ne vodi zdrav razum već podsvijest. Dakle, ne treba da birate omiljenu boju niti treba da ispitujete značenje boja, samo poslušajte svoju intuiciju.

336587-testpsihe-ls

Crna

Ako ste odabrali crnu boju poznajete osjećaj usamljenosti, ali znate kako da se nosite s tim. Trudite se da ne pokazujete svoje slabosti, iako potajno sanjate da će vam neko pružiti više pažnje. Sve probleme rešavate sami, imate svoje mišljenje i drugi ljudi ne utiču na vas.

Siva

Ako ste izabrali sivu boju vrlo ste promišljena osoba. Trudite se da se ne izdvajate iz mase, ali imate bogat unutrašnji svijet. Iskreni ste i skromni. Često imate sumnje u sebe. Nemojte to raditi, samo dodajte malo boje u vaš život.

Crvena

Ako ste se odlučili za crveni kvadrat, vi imate veoma emotivnu prirodu. Vrlo strasveno volite, ali i mrzite. Lako možete nekoga da uvredite nenamerno, ali potpuno nesvesni toga i ne razmišljajući o posledicama. Ipak, volite da oraspoložite ljude oko sebe.

Žuta

Ako ste izabrali žuti kvadrat vi ste veoma pozitivna, otvorena i društvena osoba. Imate optimistički pogled na svet. Znate kako da volite ljude i lako je komunicirati s vama. Imate mnogo hobija, jer vas mnogo toga interesuje. Znate kako da uživate u jednostavnim stvarima i divite se tome što upravo one čine život.

Smeđa

Ako odaberete smeđu boju vi ste praktična i objektivna osoba. Činjenice i dokazi su vam važni, a ne ideje i snovi. Uvijek procjenjujete svoje mogućnosti na realan i objektivan način. Ponekad bi ipak bilo bolje kada biste se opustili.

Plava

Ako ste izabrali plavu boju znači da ste mirni i uvijek stabilni. Psihološka uravnoteženost vam je važna u svakoj situaciji. Imate mnogo samopouzdanja i uvek težite ka harmoniji. Ipak ste i pravi sanjar, romantičar, pa vam svakodnevna monotonija lako dosadi.

Zelena

Ako vam se najviše svidela zelena boja, imate veliki potencijal za uspešan život. Volite svoj život i sve oko sebe. Svesni ste svojih ciljeva i svakodnevno idete ka njima. Jako loše reagujete na kritike, i gubite samopouzdanje kada ne dobijate samo pozitivne komentare, piše Telegraf.

Ljubičasta

Ako se odlučite za ljubičastu boju vi ste radoznala i strastvena osoba. Ljubičasta ujedinjuje suprotnosti, poput samog čovjeka. Vi ste osoba raspoloženja – imate oštre prelaze iz aktivnosti u potpunu ravnodušnost, iz krajnosti u krajnost, ali u duši težite harmoniji. Ovu boju često biraju kreativni ljudi.