STIŽE NOVA SNAŽNA OLUJA, REGION NA NOGAMA!Čeka nas još veći haos nego prošle srijede, izdato više upozorenja! (FOTO)

Prema procjeni DHMZ-a, danas je aktivna narančasta opomena za splitski i dubrovački kotar, zbog visokih temperatura i vala potencijalnog intenziteta, vjerojatne su kišne nevrijeme, mjestimično čvrsti i turbulentni povjetarac i grad prema početku dnevnih sati na sjevernom Jadranu – posebno u Istri, nakon 16 sati, uz Zagorski kotar i Karlovačko6 p u Sloveniji. đimurje, sačinjava 24sata.hr.

Izrečena je narančasta opomena za kasnije za područje Zagreba i Rijeke zbog potencijalne bure te za splitsku i dubrovačku četvrt za val intenziteta, priopćeno je iz Direkcije zajedničkog osiguranja. Nevrijeme se, prema upozorenjima DHMZ-a, može očekivati i na području zagrebačke, karlovačke, gospićke i riječke četvrti tijekom noći.

Izvještavaju da će sutra biti promjenljivo i zaista nemirno s pljuskovima i tutnjavom, mjestimično i olujnim udarima, trenutno u noći u zapadnim područjima. Najsvjetliji periodi u Dalmaciji.

Vjetar umjerene jačine do do na Jadranu i jugu, u smjeru sjevera i gornjeg istoka, uz prolaznu i turbulentnu nestabilnost. Najniža temperatura zraka od 18 do 22, na Jadranu negdje u rasponu od 24 do 29 °C. Najviša dnevna od 27 do 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

Nevreme i u Sloveniji

Izvijestila je i Organizacija Republike Slovenije za klimu (ARSO), koja je u ranim večernjim satima dala narandžastu opomenu za sjever Slovenije zbog mogućnosti prizemnijeg nevremena u susjedstvu. Upozorenje za sjeverozapad nacije je legitimno od 19 sati, a za gornji istok od 18 sati.

Upozoravaju na mogućnost, područja jačine tuče, udara groma i obilnih padavina, javlja RTV Slovenija.

Bitno je naglasiti da će bura nakon Hrvatske uticati na Srbiju, a potencijalno i na našu Bosnu i Hercegovinu.