Počinje suđenje vlasniku hotela "Jablanica" koji je pretukao radnicu




U Općinskom sudu Konjic je za ponedjeljak, 27. novembar, zakazan glavni pretres protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice optuženog za krivično djelo teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu Enise Klepo (28). Ovu informaciju su nam potvrdili punomoćnici oštećene iz Advokatskog ureda Dalipagić-Crnjac iz Mostara.

Džafić se, podsjetimo, 28. oktobra pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Konjicu izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret.

Radila kao recepcionerka

Podsjetimo, Klepo, koja je diplomirana pravnica, u hotelu „Jablanica“ je radila kao recepcionerka. Nezadovoljna plaćom i uvjetima na svom radnom mjestu, odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće od mizernih 700 KM. Umjesto toga, Džafić ju je pretukao, praktično, na radnom mjestu.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1.avgusta 2023.godine oko 21:30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., inače, direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu. Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj, tjeravši je iz objekta.

– Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo – navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nije je htio platiti

Potom je oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

– Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar ,gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka – stoji u optužnici.