Otkrijte tajnu samopouzdanja u spavaćoj sobi:Jedan dio tijela koji oduševljava muškarce, ali često uzrokuje nesigurnost kod žena!

Mnogi muškarci smatraju da ono što žene smatraju manom, zapravo predstavlja neodoljivu osobinu. Nedavno istraživanje posvećeno fizičkim karakteristikama oba pola otkrilo je nešto zanimljivo – žene su često nesigurne zbog ovog dijela tijela, dok ga muškarci smatraju poželjnim kod žena.

Čak i muškarci koji inače preferiraju mišićave i atletski građene žene, izjavili su da im je ovaj dio mnogo privlačniji, i da više vole vidjeti ravan i zategnut, nego isklesan, piše Zadovoljna.hr.

Foto: Pixbay

Riječ je o stomaku.

Kada je riječ o licu, većina muškaraca ističe da im prvo privuku pažnju oči (87%), a zatim usne. Interesantno je da većina muških ispitanika preferira “prosječan” izgled ženskog tijela, dok samo tri posto ispitanika preferira atletski građene žene.

Foto: Pixbay

Ova studija pokazuje da postoje razlike u preferencijama između muškaraca i žena, te da ono što jedan pol smatra atraktivnim, drugi pol ne mora nužno dijeliti isto mišljenje. Ipak, bez obzira na te razlike, važno je naglasiti da svaka osoba ima pravo na svoj izgled i da je prihvatanje sebe i svog tijela najvažnije od svega.

Stoga, umjesto da se konstantno uspoređujemo sa nekim idealom, bolje je raditi na sebi i biti zadovoljan vlastitim izgledom i zdravljem