NE BUDITE NAIVNI: 7 trikova da razlikujete prave od lažnih brendova, NE DAJTE DA VAS PREVARE


Nike je najviše krivotvorena marka na globalnoj razini, a Rayban, Rolex, Supreme i Louis Vuitton su brendovi koji se najviše kopiraju u cijelom svijetu. I dok neke kopije izgledaju gotovo identično originalima, postoje male razlike koje biste trebali znati:

1. NIKE MAJICA

unnamed

Prva stvar koju trebate ispitati je Nike logo. U većini slučajeva neće imati potpuno iste proporcije kao izvorni. Njegov kut i nagib mogu biti različiti.
Zatim morate provjeriti oznaku unutar majice za pravopisne pogreške. Izvorna marka nikada ne bi krivo napisala riječi, ali krivotvoreni proizvodi mogu imati jednu ili više pogrešaka.

Također ćete morati pogledati oznake na unutarnjoj strani majice koje se nalaze na dnu. Nike obično ima 2 ili više spojenih oznaka, dok lažne mogu imati samo jednu oznaku.

2. NIKE PATIKE

2

Nike Air patike imaju teksturu koju proizvođači krivotvorina zapravo ne mogu oponašati. To je zato što su materijali koje koriste različiti, kao i njihovi uređaji. Dakle, u pravim Nike patikama primijetit ćete teksturu na dnu.

Također ćete morati ispitati simetriju cipela. Ako nešto izgleda asimetrično, možda imate posla s lažnim proizvodom.

3. ADDIDAS PATIKE

3

Možete provjeriti jezičak svojih patika. Jezičak originalnih Yeezy cipela izgledaju zakrivljenije, dok kod lažnih izgledaju mnogo ravniji.


Provjerite unutrašnjost cipele i provjerite je li Adidas ikona iste veličine na svakoj cipeli. U nekim slučajevima možete primijetiti da se veličina na svakoj cipeli razlikuje.


Također morate provjeriti šavove s unutarnje strane jer bi mogli izgledati sumnjivo amaterski.

4. BALENCIAGA

4

Ove Balenciaga tenisice imaju vrlo prepoznatljivu neravninu za petama. Ova značajka nedostaje krivotvorinama jer je njihova struktura znatno slabija.

I ne samo to, prednji dio cipele ima puno veću krivulju od originalne marke.

Također, ako provjerite stražnju stranu cipele, primijetit ćete da naziv marke nije lijepo centriran. Osim toga, nemaju sva slova istu veličinu i visinu, a neka izgledaju veća od drugih.

5. FILA

5

Ako pogledate slovo “F” na vašim Fila cipelama, primijetit ćete da ima neke nepravilnosti u šavovima. To je sasvim normalno na svim originalnim Fila tenisicama. Ono što nije normalno je kada je slovo “F” stvarno šiljasto na gornja 2 ruba. Kod lažnjaka ovi rubovi gotovo dodiruju kvadrat oko logotipa, nešto što se ne bi smjelo događati.

Također, logotip stražnje pete mogao bi biti potpuno drugačiji. Na originalnim cipelama taj je logo isti kao logotip jezička. Međutim, na lažnjacima, riječ “Fila” može biti ušivena na drugi komad kože koji je crvene i plave boje.

7. “Lacoste” polo majice

lacoste-polo-majice-1

Dugmići su raznolike boje jer su uglavnom pravljeni od sedefa. Pljosnati su, sa blagim ispupčenjem u sredini. Dugmići imaju dvije rupice i nikakav natpis na sebi.

Zeleni krokodil je posebno šiven, a onda zakačen za majicu. Nalazi se na lijevoj strani majice, bliže donjem dijelu dugmića (oni koji prave kopije obično zaborave na ovo). Jasno se razlikuju dijelovi tijela krokodila.