NAŠI STARI SU OVO SERVIRALI UZ ŠOLJICU KAFE: To sada NIKO NE RADI, a smatra se NAJPRAVILNIJIM

Običaji oko serviranja i uživanja u kafi su razliciti od zemlje do zemlje kao i vrste kafe, načini prženja, jačina i na kraju, razlike u onome što se servira uz šolju kafe.

Najčesće uz šolju kafe serviramo nešto slatko kao komadić čokolade ili kolače. Kada poslužujemo nešto slatko uz kafu, trebalo bi da se držimo toga da svi ljudi ne vole da jedu dok piju kafu i posluženje bi trebalo malo raznovrsnije. S tim je ostavljena mogućnost izbora.

Takođe je razlika u posluženju koje ide uz crnu kafu i kafu baziranu na mleku kao na primer kapućino.

Ako poslužujemo crnu filtriranu kafu, uz nju se najbolje slaze neki čokoladni kolač, ili komadići čokolade bilo bele, svetle, mlečne ili tamne čokolade. Na taj način će svi pronaći nešto za sebe u zavisnosti da li u crnu kafu stavljaju mleko ili ne i da li je šećere ili ne.

Cimet se slaže uz kafu, a u Meksiku se ponekad dobije štapić cimeta kojim se meša kafa. Često se i kapućino posipa cimetom. Isto tako su i kolači sa cimetom odlično posluženje uz kafu. U Italiji pak vole pomešati rakiju ili liker u šolju kafe, dok se u nekim zemljama često u kafu dodaje kondenzovano mleko ili pije jako slatka kafa.

(Espreso/Krstarica)

The post NAŠI STARI SU OVO SERVIRALI UZ ŠOLJICU KAFE: To sada NIKO NE RADI, a smatra se NAJPRAVILNIJIM appeared first on Balkan Plus.