MILIONERKA (11) KOJA SA 15 IDE U PENZIJU IZAZVALA HAOS: Mala bogatašica BODE OČI roditeljima širom svijeta – OVO JE DNO ŠTO RADI!


Piksi Kurtis (11) je djevojčica čija je mama izjavila da će se penzionisati kad bude imala 15 godina.

Kakav osjećaj u vama izaziva pomisao na uticajne mališane na društvenim mrežama? Ne samo da potiču iz imućnih porodica, već i sami zarađuju ogromne sume novca – u prvoj deceniji života. Da li iza njihovih profila stoje uglavnom roditelji ili sami kreiraju sadržaj koji izaziva lavinu komentara, možda još uvijek nesvjesni kako se ovo odražava na njihove vršnjake? Dok jedni smatraju da može da se diči novcem jer je njen, drugi su oštri protivnici sadržaja koji plasira 11-godišnja Piksi Kurtis.

Njena mama Roksi Jasenko jednom prilikom je izjavila da bi Piksi mogla da se penzioniše već sa 15 godina. Mala influenserka već vodi dva uspješna brenda, zarađuje velike svote novca, a pokrenula je firmu koja se bavi prodajom igračaka. Samo nakon lansiranja, sve igračke su rasprodate za 48 sati. Roksi je ćerki kupila automobile koje je platila 230.000 evra, a ovu kupovinu objasnila je riječima da želi da Piksi bude bezbjedna.

screenshot-1229

“Za mene je najvažnije da ona i njen brat Hanter putuju bezbedno kada idu u školu i iz škole, pa sam za tu namjenu kupila dobar auto. Logično je da ona ne vozi, ali s obzirom na broj smrtnih slučajeva na putevima, kupovina vozila sa svim bezbjednosnim performansama bila je neophodna”, istakla je mama ove djevojčice.


Piksi je izazvala lavinu komentara kada je kupila svoj prvi par cipela na štiklu, ali i posljednjim snimkom. Ona je na Instagramu objavila video u kom se pohvalila kako je uživala u šopingu, a onda detaljno pokazala šta je pazarila. Raspakovala je kese i otkrila da je kupila luksuznu kozmetiku, svijeće i dizajnersku obuću – sjaj za usne od 27 eura, četkicu od 19 eura, još jedan proizvod od 60 evra i dvije svijeće od kojih je svaka koštala 107 evra. Potom je pokazala popularne čizme koje koštaju oko 125 evra.


Kao i uvijek, snimak je izazvao reakcije, ali potpuno različite. Dok su se jedni pitali zašto je 11-godišnjakinji potrebna tako skupa kozmetika, drugi su tvrdili da ima pravo da radi šta hoće.

“Ona je dijete, čemu ovo sve?”, “Previše je razmažena”, “Ljudi, da li ste svjesni u kakvu ženu da će da izraste?”, “Djeca u ovom uzrastu ne treba da budu ospednuta nametnutim standarima ljepote. Treba uzeti u obzir dugoročne posljedice ovih navika”, “Mislim da bi trebalo da posjeti dječiju bolnicu i provede dan sa djecom koja nisu imala sreće u životu”, “Dijete, to su samo stvarčice, nevažne su”, “Ovo je dno”, pisali su ljudi…

Pojedini su pisali da ima prava da uživa u svom bogatstvu. “To je njen novac, ona može da radi šta hoće”, “Baš je briga, što da radi u životu ako ne mora”, “Vodi i mene u kupovinu”, bilo je komentara manjine.