6 iznenađujućih znakova da ste trudni, a da nemate pojma!

Ovo su rani znakovi trudnoće. Iako trudnoća može biti prekrasno vrijeme, često dolazi s čudnim i neugodnim simptomima koji se mogu pojaviti vrlo rano, čak i prije nego što test na trudnoću pokaže pozitivan rezultat. Mnogi od ovih neobičnih simptoma često se zaborave nakon što se dijete rodi, ali za trudnice mogu biti vrlo stresni. U ovom članku, razmatramo neke od najčešćih i najiznenađujućih znakova trudnoće koji se pojavljuju u ranim fazama.

Rani znakovi trudnoće

Jedan od neobičnih simptoma koji može iznenaditi trudnice je pojava plavih mrlja na WC školjki. Mnoge buduće mame primjećuju ovaj fenomen, ali nema znanstvenog objašnjenja za to. Međutim, antibakterijski premaz na dasci može reagirati s trudničkim hormonima, što uzrokuje promjenu boje. Prenatalni vitamini također mogu uzrokovati hormonske promjene u tijelu, što može utjecati na boju daske.

rani zankovi trudnoce

Još jedan neobičan simptom trudnoće je okus metala u ustima. Hormoni trudnoće mogu uzrokovati povećanje estrogena i progesterona, što uzrokuje metalni okus. Žvakaće gume ili slani zalogaji mogu pomoći da se riješite ovog neugodnog simptoma.

Trudnice često primjećuju da imaju osjetljivije desni nego prije. Trudnoća utječe na protok krvi u tijelu, uzrokujući oticanje i krvarenje desni. Čišćenje zubnog konca i korištenje meke četkice za zube mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

Možda će vas zanimati:
11 kombinacija hrane koje mogu biti opasne i od kojih se možete razboljeti

Neugodno peckanje u središtu prsa također može biti znak trudnoće. Probavne smetnje vrlo su česte tijekom trudnoće, jer rastuća beba neprestano pritišće želudac. Kako biste ublažili ovaj neugodan osjećaj, možete smanjiti unos kofeina i jesti češće male obroke umjesto većih obroka tri puta dnevno.

Nadutost je još jedan neugodan simptom koji se može pojaviti u ranim fazama trudnoće. Povećana razina progesterona usporava probavu, što uzrokuje natečenost.

Foto: Pixbay

Vrtoglavica je još jedan čest simptom trudnoće koji se može pojaviti u ranim fazama. Povećan protok krvi može utjecati na krvni tlak, uzrokujući osjećaj vrtoglavice.