Ispovijesti nekadašnjih robova moćnih šeika su različite

Ispovijesti nekadašnjih robova moćnih šeika su različite, ali uglavnom kriju jezive i bolne detalje. Svakom od njih zajedničko je da su se uverili da su osvojili svet kada su osetili luksuz i glamur. Međutim, svaka je ubrzo shvatila da je ona robinja koja služi samo za intimne veze i život.

Američka modna dizajnerica Jill Dodd (59) bila je jedna od onih koja je završila u kandžama moćnog šeika s kojim je dotakla dno. Bila je manekenka koja je mamila muške uzdahe gdje god se pojavila. I sa 20 godina živjela je visoko, a putovanja i elitna druženja bili su sastavni dio njenog života.

Početkom osamdesetih, Jill je imala sudbonosni sastanak. Naime, na jednoj zabavi u Monaku upoznala je bogatog šeika za kojeg je postala jedna od njegovih “žena zadovoljstva”.

Jill Dodd je odustala od svega i preselila se u harem kontroverznog arapskog šeika Adnana Khashoggija , koji je bio više od dvije decenije stariji od nje. Danas otvoreno priča o detaljima njihovog poznanstva i života u haremu.

Tada je imala 20 godina i, kako je priznala, bila je veoma naivna. Već prvi susret obećavao je čudan i bizaran detalj. Šeik joj se predstavio tako što se posjekao i svojom krvlju na njenoj ruci napisao “Volim te”.

Adnan Khashoggi
foto: Profimedia

Bila je očarana i zaslepljena

“Povukla sam rukav i on je napisao ‘Volim te’. Bila sam šokirana. Pomislila sam, ‘Bože, to je krv’, ali mi je u isto vrijeme to bilo slatko i smiješno”, rekla je Jill.

U trenutku njihovog poznanstva već je imao ženu i petoro djece, dok je pored zakonite supruge imao pravo na 11 dodatnih supruga “za zadovoljstvo”, dok je Jill postala jedna od njih.

Adnan Khashoggi je bio saudijski biznismen, trgovac oružjem i čovjek koji je imao nevjerovatan talenat za osvajanje i šarm na koji je Jill pala kao mlada i naivna djevojka.

Adnan Khashoggi
foto: Profimedia

„Shvatio sam da nikada nisam sreo tako inteligentnog, elokventnog i duhovitog čoveka kao što je Adnan, 44-godišnji otac petoro dece. Da, bio je neverovatno bogat, ali je imao i tihu snagu. Polako sam pao na njegov šarm. “, otkrila je Jill.

Bogati šeik obasipao ju je pažnjom i skupim izlascima, odvodeći je na romantična putovanja širom sveta. Jill se ubrzo zaljubila u njega i bez razmišljanja je prihvatila njegovu ponudu da bude jedna od njegovih 11 žena.

A onda je nastao pakao

“U tom trenutku postala sam članica Adnanovog harema, smjenjivala sam se sa drugim ženama kako bih imala odnose sa muškarcem kojeg volim ”, napisala je u svojim memoarima.

Prije nego što su stupili u ovu vezu, šeik joj je ponudio petogodišnji ugovor uz garanciju da će imati prava na nju i da će mu biti na usluzi kad god poželi.

“Želim da se brinem o vama i želim da potpišem petogodišnji ugovor sa vama. Obezbediću vam sve što želite, a vi ćete mi biti na usluzi 24 sata”, opisala je njegove reči.

S vremenom je Jill osjetila sve veću ljubav prema Adnanu, koji je nemilosrdno flertovao sa drugim ženama.

Adnan Khashoggi
foto: Profimedia

“Kako su mjeseci prolazili, samo sam željela da budem sa Adnanom i nisam razmišljala o detaljima. Bio mi je dečko. Čak i kada je bilo drugih žena, nisam znala koje su žene iz zadovoljstva, a koje su povremeno ljubavnici ili prijatelji sa kojima je flertovao. Između nas žena nije bilo bliskih ljudskih odnosa”, objasnila je Jill.

“Kokain smo koristili rekreativno. Danima bismo se zaključavali u sobu, vodili ljubav, jeli, a naš lični kuvar bi nam donosio hranu”, rekla je.

Džil je vremenom postajala sve ljubomornija i nije mogla da podnese takav način života, a onda je odlučila da stavi tačku na sve.