DRAMA U NJEMAČKOJ: Naoružani muškarac se zabarikadirao u kući, ispalio oko 15 metaka na policiju! Žena i dijete pobjegli!

U njemačkom gradu Vijericu u pokrajini Brandenburg odigrava se prava drama, koja je počela u petak oko 13.45 sati. Kako pišu njemački mediji, sve je počelo kada se naoružani muškarac zabarikadirao u kući sa djetetom i pucao na policiju.

Policija je pokušala da upadne u kuću oko 16.11, ali je napadač pucao na njih.

Ovog puta čovjek je povukao obarač u kući čak 15 puta. Nejasno je šta je tačno stajalo iza pucnjave. Nije bilo povrijeđenih policajaca. Kako Bild prenosi, policija je i dalje u kući.

U kući su bili i dijete i njegova majka, ali su uspjeli da pobjegnu, javlja njemački list.

Počinilac prijeti da će raznijeti kuću

Prema informacijama Bilda, muškarac je prijetio da će mu raznijeti kuću ako mu policija priđe. Zbog toga je postavio mine. Takođe se navodi da se u njegovoj kući nalazi nekoliko vatrenog oružja. U policiji nisu željeli da komentarišu.

Okidač incidenta koji traje duže od 24 sata je, navodi Bild, spor o starateljstvu nad djetetom.

Bild je razgovarao sa komšinicom Nikol Hentšel (44).

„Poznajem čovjeka, živim 20 metara od njega. Živio je ovdje nekoliko godina, uvijek je bio prijateljski nastrojen i nikada se nije isticao kao neprijatan. Njegova partnerka je raskinula sa njim i povela djecu sa sobom. Večeras nisam oka sklopila. Policija je bila svuda u selu. Oko 12.30 časova iznenada sam čuo 20 do 30 pucnjeva! Ludost!“, rekla je.

Policija je za Bild potvrdila da je u subotu uveče došlo do razmjene vatre uz nekoliko hitaca. Srećom, niko nije povrijeđen.