DODIK PONOVO UDARIO NA DRŽAVU: Politički muslimani će srušiti BiH, Srbi moraju biti pametni…
Politički muslimani će srušiti BiH, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik u izjavi Srni i dodao da Srbi moraju da budu pametni i sačuvaju RS.

Moramo da nastavimo da se okupljamo, da vraćamo ono što je zapisano u međunarodnom ugovoru, koji kaže da postoji granica između dva entiteta, da preko te granice ne mogu da prelaze oružane snage jednog eniteta na prostor drugog entiteta. Sve to lijepo piše, ali oni su odavno srušili svako slovo Dejtonskog sporazuma – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Srbi treba da budu pametni, oprezni i da sačuvaju RS, njen teritorijalni integritet i suverenost.

Ne krijem da nisam pobornik ove ispregovarane zemlje u Dejtonu. U tom Dejtonu je napravljena greška što je ona opstala, trebala je da bude podijeljena na tri zasebne države koje bi mogle da zajedno naprave saradnju na regionalnom niovu – rekao je Dodik.

On je dodao da “BiH kao takva nikada nije ni postojala pa nije ni sada mogla da bude predmet održivosti, a u prilog tome govore i pokušaji Sarajeva da zadrže strance u odlučivanju u BiH.”

Dodik je kazao da su stranci kreirali sve odluke koje su išle ka tome da sruše ustavni poredak.

On je rekao da, kada je riječ o suverenosti BiH, “najbolje govore ljudi poput ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedina Konakovića koji misli da treba ostati samo na pričama kako stranci treba da donose odluke, te upitao kakva je to suverenost.”

Dodik je rekao da je podvala u vezi sa imovinom i “želje političkog Sarajeva da se sve ono što je na štetu RS legalizuje u Ustavnom sudu BiH.”

Ne znam kako će to donijeti na niovu Parlamentarne skupštine BiH, to se tamo neće naći na dnevnom redu – rekao je Dodik.

Dodik je pozdravio i izjave pojedinih opozicionih lidera koje pitaju kako je moguće da BiH ide u EU sa OHR-om i stranim sudijama. “To je nešto što dijelimo”, istakao je Dodik.