DRAGAN NEOŽENJEN SAMOVAO U SELU A ONDA JE DOŠLA DUKATE: Još se pamti ta priča, bila je to jedna od prvih albanskih nevjesta u Srbiji


Arilje – Još se pamti priča jednog Dragana iz ariljskog sela koji nije krio svoju sreću prije 12 godina kada mu je u porodičnu kuću stigla mlada Dukate, izabranica iz Skadra, kojom se tada oženio.

Dragan je prije više od od decenije za ariljsku TV Klik ispričao da je ostao neoženjen, sam, i da tu samoću nije mogao više da podnese. Zato se odlučio, kako je tada govorio, da svoju sreću potraži na sjeveru Albanije gdje je mnogo naših neoženjenih momaka pronašlo svoje sudbine i stvorilo sretne porodice.

albanska mlada, Dukate, Albanka, Dragan

Familiju iz Arilja tada je snimala i tamošnja televizija koja je zabilježila kako je dočekana dugo očekivana snajka, jedna od prvih albanskih mlada u tom kraju.

Mladoženja Dragan prethodno je kazao i da su mu umrli roditelji, kao i brat blizanac i tad je osjetio da dalje ne može više sam…


Nevjesta Dukate je iz Albanije u Srbiju došla legalno, preko agencije, sa svim urednim dozvolama i papirima iz svoje zemlje, a iste takve morao je da obezbijedi i mladoženja jer, kako kažu provodažije, žensko dijete dolazi u tuđu kuću i stranu zemlju i nije to baš tako jednostavno.


– Zato što mi se svidjela, lijepa, mlada, dobra – objasnio je prije 12 godina mladoženja Dragan zašto je baš nju odabrao, presrećan što se ženi u 50. godini.

albanska mlada, Dukate, Albanka, Dragan

Što se tiče njegove rodbine, oni tek nisu krili sreću i zadovoljstvo snajkom zahvaljujući kojoj porodično ognjište neće biti ugašeno.

Tada su mladoženja i njegova rodbina dočekali mladu i njene na svečanom ručku u jednom etno-restoranu gdje je uz muziku obavljeno i prstenovanje, kako kažu u tom kraju, poslije čega je pao i dogovor za vjenčanje i svadbu.

Prije vjeridbe, Dragan i Dukate vidjeli su se svega tri puta, a njihovo vjenčanje još se pamti.