BUUUM, SVE JE VEĆ ODREDIO: Na nogama preko 200 miliona ljudi, Vinicius JR odabrao naredni klub i tati ispunio obećanje




Brazilski nogometaš Vinicius Junior sa mnogo uspjeha igra u Real Madridu koji će uskoro i službeno objaviti produženje saradnje sa sjajnim krilnim napadačem.

Vinicius će dobiti novi dugotrajni ugovor kao jasan pokazatelj Reala da njihov dragulj u Evropi može igrati isključivo u njihovom dresu.

Tu je naravno i otkupna klauzula od milijardu eura kao još jedan osigurač, a mladi Brazilac već planira naredni korak u karijeri, iako je on daleko.

Mladi Brazilac je u ovom trenutku vjerovatno najveća zvijezda svoje selekcije s obzirom da igra na najvećem nivou i formi koja ga krasi posljednjih sezona.

Sve to podgrijava emocije ljudi u rodnom Brazilu, a tiču se njegovog narednog kluba s obzirom kako neće prekršiti obećanje koje je dao tati.

“Naravno da se mogu zamisliti u dresu Real Madrida cijelu karijeru. No, tu je obećanje koje sam dao tati i moram ga ispuniti. Klub mog života je Flamengo. Tamo se vraćam”, rekao je Vinicius.

23-godišnji napadač je upravo iz Flamenga došao u Real Madrid 2018. godine za 45 miliona eura. Uspješno je prošao omladinske selekcije ovog velikana i potpuno je opravdano da tamo želi zaigrati u periodu koji je tek pred nama.