ZLATNI SAVJET ZA SVE ŽENE 50+ GODINA: Evo šta trebate obući da biste izgledale DUPLO MLAĐE


Do sada smo svi pročitali dovoljno članaka koji „savjetuju“ ženama šta ne treba da nose u određenom dobu, sada su mitovi razbijeni, stilisti preporučuju idealne stajlinge. Vjerovalo se da žene starije od 50 godina ne treba da nose životinjske printove, mini suknje, ili da nikada ne ponavljaju trend koji je bio moderan dok su bile mlade, ali ovi pogledi su potpuno zastarjeli, objašnjavaju stručnjaci. Iako je vrijeme da prihvatimo da žene mogu da nose šta god žele, to ne znači nužno da želimo da se oblačimo kao pre mnogo godina, niti to znači da sada želimo da izgledamo identično kao naše mlađe kolege. Na kraju krajeva, stil je kao fino vino – razvija se i evoluira sa godinama. Dakle, kako se može postići ravnoteža između modernog i svežeg oblačenja, istovremeno odražavajući najbolju verziju sebe, otkrivaju stilisti. Trik je u tome da nikada ništa ne isključite. Zato što ne postoji izgled koji možete ili ne možete nositi; radi se o tome kako ga nosite. 


Mit 1: Šljokice su za djevojčice Blještavilo i sjaj su radosti života koje nikada ne bi trebalo da budu rezervisane samo za mlade. Možete ih nositi u svim godinama, a da pritom izgledate sofisticirano i glamurozno. Trik je u odabiru pravih komada. Kada je u pitanju odjeća, odlučite se za svjetlucavi odevni predmet elegantnog, savremenog kroja – koji samo žena može da izvuče. 


Mit 2: Treba vam puno nakita Koko Šanel je sve rekla sa: „Prije nego što izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jedan dodatak”. Manje je više, a to se ne mijenja iznenada kada starite. Jer obilježje pravog stila u bilo kom dobu treba da podrazumijeva izgled bez napora, a kada nagomilate dodatke, djelujete svakako samo ne sofistcirano. Samopouzdanje je odgovor na to kako postići stil bez napora. Dakle, kada nosite previše dodataka to sugeriše u najboljem slučaju na neizvjesnost ili u najgorem da prekomjerno nadoknađujete nešto. A to nije tačan prikaz onoga ko ste zaista.

271619-shutterstock-1877565040-ls

Mit 3: Crna je uvek najbolja Previše crne nije uvijek najlaskavije, posebno kako starimo. To je zato što tokom vremena naša koža gubi pigment, crna boja može imati efekat drenaže. To ne znači da bi trebalo da izbegavate crnu u potpunosti – ona je i dalje odlična osnovna boja i tako je svestrana, ali pokušajte da dodate malo boje sljedeći put kada vidite da idete ka potpuno crnom izgledu. Mit 4: Jednostavna šminka = elegantna šminka Vaša odjeća nije jedina stvar sa kojom bi trebalo da eksperimentišete – zašto se ne biste jednako zabavili sa svojom šminkom? Naša lica se vremenom mijenjaju, ali to samo znači da postoje nove mogućnosti za isprobavanje različitih stilova šminke, a ne manje. Bilo da se radi o fotografiji, izgledu na modnoj pisti ili onlajn vodiču koji vam je zapeo za oko.