Žena s najmanjim strukom na svijetu: Kako je njen neuobičajeni hobi postao njen životni stil

Cathie Jung, osamdesetogodišnjakinja, zabilježena je u Ginisovoj knjizi rekorda zbog njenog neuobičajenog hobija – nošenja uskih korzeta i smanjivanja obima svog struka.

Njen put započeo je sa ljubavlju prema viktorijanskoj odjeći i korzetima, ali tek nakon putovanja u Englesku 1983. godine saznala je da postoje ljudi koji također dijele ovu strast.

Foto: Screenshot/TLC/youtube

Njen muž Bob, koji je fizioterapeut, osigurao je da njen način života ne šteti njenom zdravlju i organima, a Cathie je odlučila da nosi korzet 24 sata dnevno kako bi postepeno smanjivala obim svog struka. Nakon 35 godina nošenja korzeta, obim njenog struka smanjio se na samo 38cm, što joj je donijelo nagradu za “najmanji struk kod žive osobe”.

Foto: Screenshot/TLC/youtube

Iako je njen stil života izazvao deformaciju tijela i otežava joj obavljanje svakodnevnih aktivnosti, Cathie i njen muž su sretni i ponosni na njen uski struk. Međutim, njen izgled nije prihvatljiv za sve članove porodice, a posebno nije po volji jednoj od njenih kćerki.

Foto: Screenshot/TLC/youtube

Cathie priznaje da je nosenje korzeta otežalo neke normalne aktivnosti kao što je vožnja automobila, ali za nju i njenog muža to je cijena koju su spremni platiti kako bi se osjećali dobro u svojoj koži.

Iako nije za svakoga, njen hobiji i način života čine je sretnom i daju joj osjećaj samopouzdanja i ponosa.

Pogledajte video:

Foto: Screenshot/TLC/youtube