ZBOG JEDNOG STIHA ZARADILA ČITAVO BOGATSTVO! Neda Ukraden otkrila dugo čuvanu tajnu, ova PROMJENA ju je vinula u nebesa!


Bogatu muzičku karijeru Nede Ukraden obilježili su veliki hitovi poput Oči tvoje govore, Šaj, šaj, Vrati se s kišom, Gde god bio, Da se nađemo na pola puta i mnogi drugi. Ipak, ‘Zora je’ pesma koju bi mnogi izdvojili kao njenu ličnu kartu i najpopularniju.


3417376-94fd7034e28d4e318b1b91cfb89cfbef-ff

FOTO: NEO VISUALS

Pjesma se danas smatra evergrinom, a priča kako je nastala oduvijek je intrigirala javnost.


Muziku za ovu pesmu napisao je Đorđe Novković, davne 1985.godine, piše pink.rs.

Pjesma je mješavina muzičkih motiva predjela Zagore i anglosaksonskog folklora, a u vrijeme kad je nastala našla se na meti kritičara koji su je predstavili kao čisti turbofolk. Đorđe Novković htio je pesmu nazvati “Milan labud”, ali Neda se upravo tada rastavila od supruga Milana, pa se žestoko suprotstavila tom prijedlogu.

U saradnji sa Nenadom Ninčevićem, Đorđe i Neda doradili su tekst te su se, prema Nedinom instinktu, odlučili da u pjesmi upotrijebe najsvježiji dio dana – zoru, a izbace pomalo čudnog “Milana labuda”.

3360436-screenshot-3-ff

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Zanimljivo je da je u pisanju teksta učestvovala Marina Tucaković, koja je zahvaljujući jednom, i jedinom, napisanom stihu “Suza je iz oka kanula”, dobila preko 100 000 eura što govori o uspješnosti ove pjesme.

“Zora je” danas je najizvođenija pjesma diskografske kuće Jugoton, prevedena je na 13 svjetskih jezika, a album “Hoću tebe” na kojoj je pjesma objavljena prodat je u preko 500.000 primeraka.

Neda je spot za ovu pesmu snimila tek 2008. godine, a trenutno broji 33 miliona pregleda na jutjubu.


FOTO: ANA DENDA