ZA OVAJ DOMAĆI SOK SE KAŽE DA JE ZDRAVLJE U TEČNOM STANJU: Starinski RECEPT od 3 sastojka raspametiće sve domaćice

Borovnice su bobičasto voće koje je, kako piše zdravstvena platforma Healthline,bogato nutrijentima, odlično je za krvni pritisak , bolesti srca, memoriju i oproavak mišića.

Bogate su vlaknima, kao i vitaminom C, K i manganom. Imaju najveća antioksidativna svojstva od sveg voća i povrća, a flavonoidi su antioksidansi s najvećim uticajem kod bobičastog voća. Borovnice ne samo da su dobre za zdravlje, već od njih možete da pravite najukunija jela, kao i pića, a danas vam predlažemo da napravite domaći sok od borovnica koji ćete moći da pijete i tokom zime. Nije nimalo komplikovano, a ukus je sjajan.

Sastojci:
1 kg borovnica
500 g šećera
1 l vode
1 kesica limontusa

Priprema:
Borovnice
Borovnice operite i osušite, pa usitnite štapnim mikserom ili gnječilicom za krompir. Nemojte da pretjerate jer ne treba da dobijete kašu. Zatim dodajte šećer i limuntus, pa dobro promiješajte. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekih 24 sata. Za to vrijeme nekoliko puta promiješajte kako bi se šećer otopio. Kuhajte na nižoj temepraturi i kada krene da ključa ostavite još 15 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sok koji se malo ohladio procijedite kroz gazu, pa dobijeni sirup sipajte u sterilisane flaše. Dobro zatvorite, a ako želite da budete sigurni da se neće pokvariti, pasterizujte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga premjestite u frižider.