UTRLJAJTE OVO NA NOS I RUŽNI MITISERI SAMI ISPADAJU IZ PORA: Trebaju vam samo 2 sastojka, a imate ih kući

Na internetu se pojavila nova metoda uklanjanja mitesera, i slike djeluju više nego obećavajuće!

ovo jedan od najboljih načuna kojeg ćete zasigurno smatrati korisnim.

Skidanje mrtve kože sa tog mjesta:

Jedan od najboljih načina da se riješite mitisera jeste zapravo skidanje mrtve kože. Prvo što trebate uraditi jeste napariti svoje lice. Onda ćete ugrijati malo vode gdje ćete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.

U isto vrijeme se inhalirajte te pokrijte vašu glavu sa peškirom iznad te šerpe, a ostati ćete u tome položaju nekih 10 minuta. Kada naparite svoje lice, onda trebate dobro istrljati nos i druge dijelove tijela gdje ima mitisera. To možete jednostavno da uradite sa grubom tkaninom.

miteseri

Maska:

Kada završite sa uklanjanjem mrtve kože i mitisera, onda trebate nanijeti masku. Ta maska može da bude od ljekovite gline, a jednostavno ćete to uraditi tako što ćete pomješati glinu u prahu sa vodom dok se ne dobije gusta smjesa.Onda ćete nanijeti to na lice u debljem sloju.

Dobro je da namažete i bjelance od jajeta koje sadrži dosta nutrijenata koje vaša koža treba imati. Mažite ga u nekoliko slojeva sve dok se ne osuši i sve ponavaljajte dok poslije nekog vremena trebate oprati lice sa toplom vodom.

mitiseri1

Tonik:

Pomiješat ćete jednak dio jabukovog sirćeta i svježeg lišta od nane koje ćete prije toga izgnječiti i samljeti. Onda ih dobro promiješajte pa ostavite na nekom tamnom mjestu da stoji sedam dana. Procijedite nakon toga i ostavite u frižider. Kada god operete svoje lice, onda ćete nanijeti ovaj tonik i nakon kratkog vremena nema više mitisera.

Postoji još jedan način. Radi se o triku kojim se smanjuju pore, a na površinu izvlači prljavština. Sve je počelo na Reditu, a postupak je prilično jednostavan.

mitiseri
mitiseri-na-licu

Počinje se sa čistačem na bazi ulja. Kada se utrlja u lice i ukloni ostatak, na lice se stavlja glinena maska. Sljedeće je druga tura uljanog čistača koja treba da se duže i snažnije utrljava u lice.

Kako ide postupak?

1. Očistite lice uljanim čistačem.

2. Nanesite glinenu masku i ostavite barem 10 minuta pa sperite.

3. Ponovo nanesite uljani čistač i žestoko ga utrljajte u lice, a miteseri će nestati.

Nakon toga, kažu da miteseri sami izlaze a vi ostajete sa čistom kožom i suženim porama. Ipak, ljudi sa osjetljivom kožom treba da vrlo oprezno pristupe ovoj metodi jer kombinacija gline (koja ume da bude isušujuća) i jakog pilinga može da iziritira kožu.