Udala se za 24 godine starijeg SULTANA, rodila mu JEDINOG SINA, a 2 dana nakon vjenčanja zazvonio je telefon i saznala je ŠOK ISTINU

Ljubavna priča ruske misice Oksane Vojevodine i nekadašnjeg malezijskog kralja – sultana Muhameda V od Kelantana svojevremeno je mjesecima bila u fokusu svjetskih tabloida. Njihov odnos je bio šokantan od samog starta, počev od 24-godišnje razlike u godinama, preko kulturoloških suprotnosti, do fizičkog izgleda… No, sve je bilo kratkog vijeka – samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja ova ljubav je pukla.

Njihov razvod bio je veoma buran, propraćen istresanjem prljavog veša i nizom optužbi sa obje strane, a nekadašnji sultan išao je toliko daleko da je tvrdio da sinčić Leon kog su dobili tokom braka nije njegov. Čak postoje spekulacije da ga nikada nije javno priznao.Oksana, inače nekadašnja mis Moskve, tvrdi i da Muhamed nikada nije ni upoznao svog četvorogodišnjeg sina, a krajem prošle godine pokrenula je sudsku bitku kako bi pokušala da poveća iznos alimentacije koja trenutno iznosi 1. 200 funti, odnosno oko 1.380 evra.Njeni advokati tvrde da je ovaj iznos nedovoljan u svetlu činjenice da je bivši malezijski vladar izuzetno “bogat”.

 

Vojevodina je 2019, odmah nakon razvoda dobila jednokratnu isplatu od 12. 000 funti, ali je njen advokat Nikolas Vilkinson alimentaciju koju će dijete dobijati sve do svoje 18. godine opisao kao “smiješnu”. “Postoji očigledna nepravda”, prokomentarisao je, a prenosi “Daily Mail”.Manekenka, koja trenutno živi i radi u Londonu, istakla je da je njen sin jedini sultanov muški nasljednik i kao takav “prijestolonasljednik sultanata Kelantana” i potencijalni “budući kralj Malezije”.Podsjetimo, par se vjenčao u junu 2018. godine na tajnoj islamskoj ceremoniji, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali u Evropi. Iako je Oksana promijenila vjeru, konzervativna malezijska javnost je ovaj brak oštro osudila, a Muhamed je čak morao i da abdicira, postavši tako prvi monarh u historiji Malezije koji je to uradio.Muhamed je sina video samo neposredno posle rođenja No, samo godinu dana kasnije i mjesec dana nakon rođenja malenog Leona njihov brak se raspao, a sultan je to učinio koristeći drevnu islamsku proceduru. Naime, prema toj praksi muslimani mogu da završe svoj brak tako što će muškarac na arapskom tri puta izgovoriti “Razvodim se”.Oksana je insistirala da je za razvod saznala preko interneta, a optužila je bivšeg supruga da je pored nje bio u braku sa još jednom ženom – Čehinjom Dijanom Petrom.

Svojevremeno je medijima ispričala kako je saznala za to – dva dana nakon vjenčanja sultanu je zazvonio telefon, a na ekranu je pisalo Bob. “Bila sam sigurna da se radi o jednom od njegovih prijatelja koji žele da mu čestitaju sklapanje braka. Javila sam se i čula histeričnu ženu koja je počela da se dere na mene i tvrdi da je ona njegova supruga, a ne ja. Vikala je na mene i pitala kako se usuđujem da se javljam na njegov telefon”, ispričala je Oksana, dodavši da je to navodno bila žena iz Češke koja se predstavila kao Dijana Petra.Nakon što se Muhamed vratio iz kupatila, uzeo je telefon i otišao da razgovara u drugu prostoriju.”Rekao mi je da je to njegova bivša žena koja nije znala da smo se vjenčali. Osim toga, rekao je i kako postoje neke neriješene stvari između njih, a jedna od njih je i podjela nekretnina”, kaže lijepa Ruskinja, istakavši da je ta Čehinja kontaktirala i njenog oca kome je također tvrdila da je u braku sa sultanom još od 2010.Oksana se ponovo bavi modelingom i sa sinom živi u LondonuS druge strane, Muhamed je tvrdio da je bio bijesan jer su procurili detalji sa njihove moskovske svadbe, iako je on insistirao da ostanu sakriveni, te mu je smetalo što se saznalo da je Oksana u prošlosti imala se*s pred očima javnosti – u bazenu tokom učešća u jednom rijaliti šou.(Izvor: BlicŽena)