UBACITE ŠEĆER U BUBANJ VEŠ-MAŠINE I GLEDAJTE KAKVO ČUDO SE DEŠAVA: Trik koji svaki dom mora da zna, pritom ŠTEDI I NOVAC


Vjerovatno nikada niste do sada pomislili da stavite šećer u veš mašinu, ali čim budete vidjeli rezultate – ostaćete bez teksta!


Pranje veša brojnim damama zadaje glavobolju, jer žele da im omiljene krpice što duže izgledaju kao da su ih juče kupile. Iako uključuju veš-mašinu na uobičajen način, nisu ni svjesne da prave veliku grešku. Naime, svaka baš iskusna domaćica stavlja u bubanj – šečer.

secer-1

Pitate se sigurno zašto?

Naime, šećer djeluje poput osvježivača. Produžava vijek trajanja vašoj odjeći tako što je čuva od oštećenja, a sprječava i da boja izblijedi. Štaviše, čini je još ljepšom i intenzivnijom. Efekat je isti i kod crne i kod bele, kao i kod šarene garderobe.


Koliko ćete šećera staviti u bubanj zavisi od količine veša koji perete. Ali, optimalna količina na pun bubanj je otprilike tri kašike. Možete najprije potopiti odjeću u vodu u koju ste sipali šećer, pa je oprati u mašini, ili sipati šećer po vešu direktno u veš-mašini.

Zelene fleke

Šećer možete pomiješati i sa sirćetom, te dobijenu tečnost iskoristiti za uklanjanje fleka od trave, jer enzimi iz šećera razlažu hlorofil, koji je “glavni krivac” za zelenu boju na nogavicama.

(Stil)