Turski raj se pretvarao u pakao: Livaković "razapet", Hrvat ponižen kao nikad u karijeri!: NIKO MU DO SADA NIJE IZGOVORIO NEŠTO OVAKO




Ako su ga do sada dizali u nebesa od subote to nije slučaj. Navijači Fenerbahcea, ali i novinari koji prate turskog velikana su razočarani Dominikom Livakovićem nakon što je primio tri gola iz četiri pokušaja u porazu od Trabzonspora (2:3).

Livaković je imao vrlo dobar start na golu Fenerbahce, ali s prvim porazom stigle su i ozbiljne kritike s kojim se do sada Hrvat nije suočio.

“Jedinica” Vatrenih je u Dinamu kao i u hrvatskoj reprezentaciji bio uvijek na nivou zadatka i kada bi imao loš dan obično ne bi trpio ogromne kritike.

Međutim nakon što je Fenerbahce izgubio od Trabzonspora u drebiju sa 3:2 turski mediji su razapeli 28-godišnjeg dečka rođenog u Zadru.

Turci mole Boga da se nikome ne desi ono što se večeras desilo Livakoviću 

“Kakav je to golman? Kako je primio dva gola u dvije minute na startu drugog poluvrema? Hoće li veliki golman Livaković ikad donijeti pobjedu?”, zapitali su se novinari lista Milliyet.

Na ovakve riječi “sedme sile” Livaković sigurno nije navikao pošto su ga u Hrvatskoj uglavnom “mazili i pazili” pa su mu olako oprostili i grešku u  kvalifikacija protiv Turske koja bi na kraju Vatrene mogla koštati direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Na utakmici protiv rivala sa obala Crnog Mora hrvatski čuvar mreže je primio čak tri gola iz četiri šuta što dovoljno govori o njegovoj predstavi.

Lošu noć Livakoviću nisu oprostili ni navijači Fenerbahcea koji su tražili da u narednim mečevima na golu stoji Irfan Can te da se Hrvat ne može smatrati nedodirljivim.


Hrvat je istanbulske Kanarice ljetos koštao nešto manje od sedam miliona eura, imao je do sada niz sjajnih intervencija, ali čini se da je jedna slaba predstava bila dovoljna da sve dobro urađeno prođe proguta Bosforski moreuz.

Livaković je u dosadašnjem dijelu sezone nastupo na devet mečeva. Primio je osam golova dok je na pet susreta sačuvao svoju mrežu.

Prvim porazom u prvenstvu Fenerbahce je izgubio i lidersku poziciju na tabeli te je to ono što dodatno boli navijače ovog kluba pogotov jer sada primat drži Galatasaray.

(Izvor: SportSport.ba)