TRAGIČNA SUDBINA IPČETA AHMEDOVSKOG: Bio je na putu da POKORI pjevačku scenu, a onda je HITOM naslutio SMRT u 28. godini

Tragična sudbina čuvenog Ipčeta Ahmedovskog nikoga nije ostavila ravnodušnim, a iza sebe je ostavio velike hitove.

Čuveni pjevač Ipče Ahmedovski zauvijek je ostao upamćen, uprkos tome što su njegov život i karijera tragično završeni, nakon saobraćajne nezgode u kojoj je pjevač sa 28 godina izgubio život, na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Ahmedovski je svojim glasom brzo osvojio srca publike, a vokalne sposobnosti koje je imao prijetile su da nadmaše mnoge poznate vokale i tako zauzme tron najveće jugoslovenske zvijezde. Ipak, sudbina je htjela drugačije.

Da je živ, pjevač bi danas napunio 57 godina, dok bi vjerovatno bio jeda od omiljenih pjevača u regionu. Inače, Ipče je rođeni brat pjevaču Jašaru Ahmedovskom, a imao je i zanimljiv nadimak.

Naime, talentovanog pjevača svi su zvali Mali Rambo, a nadimak nije nastao slučajno. Novica Urošević kumovao je zanimljivom nadimku, jer je kako je govorio, pjevao “razbijački”, oštro i čisto, toliko visoko kako je to samo on mogao, bez imalo napora i “pucanja glasa”.

Uprkos tome što nije dugo živio, iza sebe je ostavio vanvremenske hitove hitove, činio je čuda, kao što je rekao u svojoj pjesmi. Ostali su hitovi “Da ti gužvam postelju”, “Oči crne, oči plave”, “Ja te volim, on te ima”, “Činio sam čuda” i mnogi drugi.

Kobne večeri, prije nego što će otići u Vreoce gdje je živio sa djevojkom Zlatom Sinđelić, sa društvom je sjedio u jednoj kafani, veselio se, ne sluteći da će ubrzo doživejti tragediju. Izlazeći sa parkinga samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se njegov sportski i luksuzni “mercedes”, velikom brzinom “zakuca” u šleper koji mu se našao na putu. Pomoći mu nije bilo, prenosi Nportal.

Njegov brat, Jašar Ahmedovki posvetio mu je tri pjesme, koje su takođe postale veliki hitovi: “Tamo si ti”, “Spavaj, spavaj ti” i “Nebo tajnu krije”.

Na zadnjem albumu našla se pjesma, koja je u to vrijeme bila veoma popularna “Kad nestanem jednog dana”. U njoj je, prema pojedinim mišljenjima, naslutio svoju tragediju, a stihovi pjesme glase:

“Kad nestanem jednog dana, oko mene biće tama, ti ćeš naći nekog drugog, izdržati nećeš sama. Eh, da mogu da oživim i da vidim tog. Pored vas da stenem, pa nek’ umrem ponovo.Kad nedeljom igra kolo, pevaće se pesme moje, dok s`njim igraš da l`će za mnom zaplakati oko tvoje. Ja bolujem već odavno, i polako gubim nadu, kome ću te srećo moja, ostaviti tako mladu.”

(Stil)