Tragedija u Sjenici: Emir izašao da snimi druga kako brzo vozi, on izgubio kontrolu nad autom i udario ga
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Novopazarskoj ulici u Sjenici, poginuo je Emir R, dok je njegov drug K.B. teško povrijeđen. Nesreća se dogodila sinoć na kružnom toku u blizini hotela Borovi, gde se jedno vozilo prevrnulo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, a prema nezvaničnim informacijama Nova.rs, pretpostavlja se da se radi o brzoj vožnji.

Pripadnici policije i Hitne pomoći su brzo stigli na mesto nesreće, a prema informacijama očevidaca, jedna osoba je ubrzo preminula.

Ljekari Opšte bolnice Novi Pazar cijelu noć su se borili za život K.B. koji je takođe bio učesnik incidenta, i njegovo stanje je, prema nezvaničnim informacijama, još uvijek teško.

Policija je izvršila uviđaj na mjestu nesreće, ali za sada nije objavljen zvaničan uzrok nesreće. Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja. Kako Nova.rs navodi iz nezvaničnih izvora, vozilo se kretalo velikom brzinom i tako je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo u kružnom toku.

Uvidom u privatni profil K.B na društvenoj mreži Tik Tok , koji je teško povrijeđen i kojem se ljekari bore za život mogu se vidjeti brojni video snimci koji prikazuju nasiličku vožnju u kojoj je, prema pretpostavkama, učesnik upravo K.B.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je Emir izašao iz automobila kako bi snimio svog prijatelja K. B, koji je želio da velikom brzinom prođe pored Rožajca, da bi napravili video snimak za društvene mreže. Nažalost, K. B. je izgubio kontrolu nad vozilom pri velikoj brzini i udario Emira, koji je ubrzo nakon nesreće izgubio bitku za život. Automobil se prevrnuo na krov i završio nekih 100 metara od puta.

Prijatelji stradalog i građani Sjenice kažu da je Emir bio dobar prijatelj i dobar momak, ali da je volio automobile i brzu vožnju, i ističu da nije bio problematičan momak.