SVJEDOKINJA HORORA U LUISTONU: Vidjela sam žrtve, ležala sam na kćerci, majka na meni




Šokirana stanovnica Luinstona ispričala je kako je cijeli grad zatvoren nakon masovne pucnjave, prenosi BBC.

“Ne mislite da će se ovo ikad dogoditi”

Bili Džejn Kuk (Billie Jayne Cooke), koja se takmiči za gradsko vijeće, kazala je da je napuštala javni događaj kada je prvi put čula za napad i da je napadač u bijegu.

– Cijelu vožnju kući bile su samo jednobojne sirene, jedna za drugom. Helikopteri, sirene, nikad u životu nisam čula toliko aktivnosti u ovom gradu. Dolazi nam policija iz cijele države, izvan države. To je užasno. Vi jednostavno ne mislite da će se ovo ikada dogoditi – a dogodilo se – naglasila je uznemirena Kuk.

Dodala je kako je nazvala jednog od svojih sinova dok se vozila kući.

– Razgovarala sam s njim telefonom i cijelo vrijeme nije se čulo ništa osim sirena i helikoptera. A kad sam se konačno vratila… Rekla sam mu da sam kod kuće na sigurnom – prisjetila se Kuk, pa nastavila:

– Jednostavno, to je ludo. Ne mogu ovo obraditi jer se jednostavno čini tako nezamislivo… Veoma smo sretni što zapravo imamo dvije bolnice u našem gradu, što je nevjerojatno, koliko god mi bili mali.

“Čuli pucnjeve, a onda svi legli na pod”

Rajli Dumont (Riley) rekla je za ABC News da je njena 11-godišnja kćerka sudjelovala u dječjoj kuglačkoj ligi u Luistonu kada je čula nekoliko pucnjeva.

Kazala je da je njen otac, penzionisani policajac, njihovu porodicu stjerao u čošak. „Ležala sam na kćeri, majka na meni“, navela je, napomenuvši da je vidjela tri ili četiri žrtve.

Podsjetimo, u toj pucnjavi ubijeno je najmanje 22 ljudi, dok je 50 do 60 ranjeno.