SVE SPREMNO ZA VEČERAŠNJI VELIKI KONCERT HALIDA BEŠLIĆA: Pogledajte kako spektakularno izgleda bina


Koncertna euforija pred spektakl Halida Bešlića u sarajevskoj Zetri je dostigla vrhunac usijanja.

Naša legenda narodne muzike posljednji koncert u ovoj dvorani je imala prije petnaest godina, 2008. godine, a večerašnji koncert bit će poseban po mnogo čemu.


Ulaznice za koncert su, očekivano, rasprodate u rekordnom roku. Od najave koncerta vlada veliki interes za njega, kako ljubitelja Bešlićevih pjesama, tako i medija iz BiH i cijelog regiona.

Zbog ogromnog interesa publike, organizator je danas, 11. marta, na sam dan koncerta odlučio da u prodaju pusti dodatnih 500 ulaznica. One se mogu kupiti na prodajnim mjestima na platou Skenderije, te u sarajevskom BKC-u u vremenu od 10 do 17 sati, kao i na biletarnici Zetre u vremenu od 12 do 20 sati.

Svi ulazi na koncert u dvorani Zetra bit će otvoreni za posjetitelje od 19 sati. Publika se moli da koristi alternativne parkinge zbog ograničenog broja parkinga na Zetri (parkinzi kod stadiona Koševo, na Barama).

halid-beslic-zetra-mart2023-pa

.

halid-beslic-zetra-mart2023-pa2

Specijalna gošća na koncertu Halida Bešlića bit će mlada Španjolka Laura Marin, koja će sa njim na bini pune Zetre i zapjevati. Ova osamnaestogodišnjakinja iz Španije još kao dijete je zavoljela muziku s naših prostora, što ju je podstaklo da nauči jezik i pjeva za sve Balkance.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac zabilježio je njen dolazak po prvi put u Bosnu i Hercegovinu.

Na sarajevskom aerodromu Laura je kratko govorila za medije, te je kazala kako joj je srce bilo puno kada je čula bosanski jezik u letu iz Frankfurta za Sarajevo.

“Ovo je ispunjenje moje želje koja traje devet godina”, poručila je Marin.


Laura je u Sarajevo došla u pratnji majke, a u danima nakon koncerta imat će vremena i da posjete turističke atrakcije glavnog bh. grada.