Svako ko ga je probao, rekao je da je ovo najbolji

Svako ko ga je probao, rekao je da je ovo najbolji i najefikasniji (prirodni) laksativ. Naime, medicinski stručnjaci kažu da zatvor može biti uzrokovan mnogim stvarima kao što su nedostatak kretanja, prekomjerni stres, neki lijekovi, vitamini, nedovoljno vlakana i vode, te mnoge druge stvari koje mogu biti uzrok.

Ali to također može biti nuspojava neke druge bolesti u kojem slučaju biste trebali konzultirati svog liječnika i liječiti stanje kako bi riješili taj problem.

Ako ste i vi jedni od mnogih koji imaju problema sa zatvorom, onda svakako trebate probati recept koji ćemo predstaviti u nastavku. Svako ko ga je probao, rekao je da je ovo najbolji i najefikasniji (prirodni) laksativ.

Čak i liječnici ga propisuju kao lijek, a najbolja stvar jeste što ga je vrlo jednostavno i lako napraviti. Ostat ćete iznenađeni rezultati. Samo slijedite jednostavne upute. Evo što trebate učiniti…

Sastojci:

150 gr datula/hurmi
150 gr suhih šljiva
5 šolja kipuće vode

Priprema i korištenje:

Prvo izrežite datule i suhe šljive u male komadiće i dodajte ih u kipuću vodu. Zatim, treba ih kuhati dok smjesa ne postane gusta. Trebali bi dobiti oko 20 porcija (kašika dnevno). Ova mješavina je korisna za ljude svih starosnih dobi.

Možete konzumirati tako što ćete dodati u svoj jutarnji doručak, u čašu jogurta, zdjelu žitarica ili šta god želite. Olakšava zatvori u kratkom vremenskom periodu.