SUPRUGA MI JE UPLAKANA POSLALA PORUKU DA ĆE MOJU MAJKU PRIJAVITI POLICIJI: Kad mi je poslala sliku iz dječije sobe VRISNUO SAM


SUPRUGA MI JE UPLAKANA POSLALA PORUKU DA ĆE MOJU MAJKU PRIJAVITI POLICIJI

 Kad mi je poslala sliku iz dječije sobe VRISNUO SAM OD ŠOKA

djecak2

CELI CHAT


djecak1

Čendler Lesesn Vest (29) iz SAD prije više od godinu dana kupila je na internetu vintidž (staru) odjeću i modne dodatke u vrijednosti od 75 dolara (oko 70 evra). Među tim stvarima se nalazila i mala krpena torbica, čija je cena bila 1 dolar (manje od 1 evra). Čendler ju je malo pogledala, sklonila i zaboravila na nju.

Krajem prošle godine ponovo joj se našla u rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Tad se obratila za pomoć članovima Fejsbuk grupe posvećene antikvitetima i vintidž odeće. Među njima se našao neko ko ju je prepoznao i dao naslutiti da vredi malo bogatstvo.

– Mislila sam da će vredeti nešto više od dolara, koliko sam ju platila, ali ne toliko. Otkrila sam da je to redak vintidž Cartier komad, francuska svilena art deko večernja torbica iz 1920-ih, te da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da je odnesem u prodavnicu nakita da mi to provere – prisetila se.

Kaže kako u torbici nije mogla da pronađe nikakvu etiketu, ali kasnije je saznala da Cartier oznaku stavlja na kopču.


Poslušala je savet i odnela torbicu draguljaru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata, te joj preporučio sledeći korak: “Obratite se nekoj aukcijskoj kući”. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su procenili vrednost na do 4.000 dolara.

Aukciju su počeli sa 2.000 dolara, a ponude koje su pristizale, sve veće i veće, iznenadile su i njih same.

– Na kraju sam je prodala za 9.450 dolara (oko 9.500 evra) – rekla je, a prenosi Insider.

(Kurir.rs)