Smanjite znojene izbacivanjem ovih namirnica!

Neprijatan miris koji se javlja tokom znojenja može biti izuzetno neugodan, posebno kada se na odjeći primijete velike mrlje. Obično se prvo pojavljuju ispod pazuha, ali mogu se javiti i na drugim dijelovima tijela.

Iako mnogi smatraju znojenje neprijatnim, zapravo je to normalan proces kojim tijelo reguliše temperaturu. Znoj sam po sebi nema miris, kako mnogi misle. Tek kada dođe u dodir s bakterijama na koži, znoj dobiva oštar i neugodan miris.

Prema doktorici Laurie Hooper iz organizacije “The Natural Deodorant Co”, znojenje igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja i pomaže tijelu u regulaciji tjelesne temperature te eliminaciji toksina.

Ipak, postoje određene namirnice koje mogu pojačati znojenje, pa je preporučljivo smanjiti njihovu konzumaciju ako želite smanjiti ovaj fenomen.

Namirnice koje trebate izbjegavati su jaki začini poput curryja i chillija. Tijelo reagira na začinjenu hranu na sličan način kao na visoke temperature, te se zbog tih namirnica znojenje može intenzivirati kako bi se tijelo ohladilo.

Osim toga, doktorica Hooper također preporučuje izbjegavanje kofeina, jer on stimulira središnji živčani sustav i potiče nadbubrežne žlijezde na pojačan rad.

The post Smanjite znojene izbacivanjem ovih namirnica! appeared first on .