SKINULE OČEV PORTRET SA ZIDA I OSTALE U ŠOKU! Sestre iz Obrenovca ne znaju kako se ovo našlo tu! VJERUJU DA JE TO TAJNA PORUKA

Neobjašnjivi zvukovi u domovima, poput pucketanja, šuškanja, lupanja, lako mogu da uplaše većinu ljudi. A kada tome dodamo i neobične pojave na predmetima, stvarima ili zidovima, onda se oko svega stvara misterija.

Nešto slično se desilo u Obrenovcu u kući čije su vlasnice dvije sestre Stupar.

Njihovi roditelji doselili su se u taj grad 1973. godine. Kuću su podigli 1977. U njoj su živjeli svi dok im se kćerke nisu udale osamdesetih i napustile roditeljski dom. Tada Mirjana i Lazar Stupar ostaju sami.

Mirjana, izuzetno vrjedna žena i domaćica, nije bila zaposlena. Kućne poslove, poput brisanja prašine, usisavanja i kuhanja obavljala je svakodnevno. A naročito je veliku pažnju posvećivala brisanju slike koja se nalazila iznad kreveta spavaće sobe. Riječ je o Lazarevom portretu, koji je ona skoro svaki dan skidala, detaljno brisala i vraćala na zid.

2

Za Mirjanu njen suprug bio je sve na svijetu. Bio je brižan suprug, otac i deda. Umro je 2014. godine, a Mira je nastavila svoju rutinu održavanja kuće naredne četiri godina koliko je još poživjela.

Posle njene smrti, kuća je pripala ćerkama. Obe vezane za roditeljski dom, bile su u dilemi da li da je prodaju ili ne. Nezaposlene u tom momentu, bilo im je teško da plaćaju dadžbine za još jednu kuću. Sa druge strane, da bi je razdijelile i napravile dva zasebna ulaza, trebalo im je dosta finansijskih ulaganja. Jedino logično rješenje bilo je da kuću prodaju.

Dosta dugo su razmišljale o tome. Kada su prelomile i riješile da kuću oglase na prodaju, prije fotografisanja rešile su da urade jedno generalno sređivanje. Čistile su redom sve sobe, a kada je na red došla spavaća, skinule su Lazarev portret sa zida. I ostale su zatečene – na zidu se ocrtalo veliko srce.

Jedna od sestara, Slađana Stupar je rekla za K1 da je soba godinu dana prije toga bila okrečena.

– Poslije majčine smrti često smo sliku skidale sa zida i brisale. I ne samo to, na spratu kuće mama nikad nije dozvoljavala da se jede ili puši. Gore nikad niko nije zapalio cigaretu, kako zavese ili zidovi ne bi upili boju nikotina – rekla je Slađana.

U kući nema kondenza i vlage. Nema male djeca koja bi šarala po zidu. Sem sestara i njihove djece u tu sobu niko drugi nije ulazio.

– Skinuli smo i papir zalijepljen na poleđini slike ne bi li našli nešto unutra, naravno ničeg nije bilo.

Sestre vjeruju da je to poruka njihovog oca da ih voli i da ne brinu što hoće da prodaju kuću i da im tim srcem otac i majka im šalju bezgraničnu ljubav, jer, kažu, racionalno objašnjenje nemaju.

(K1info)